Antena 3 CNN Externe Zelenski, mesaj pentru parlamentarii din Israel: "Trebuie să trăiți cu alegerea pe care o faceți. Noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți"

Zelenski, mesaj pentru parlamentarii din Israel: "Trebuie să trăiți cu alegerea pe care o faceți. Noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, solicită Israelului să ofere arme Ucrainei și întreabă de ce acest stat nu a impus sancțiuni Rusiei. Acesta le reamintește parlamentarilor că vor trebui să traiască cu alegerile pe care le fac în ceea ce privește acest război.

Volodimir Zelenski
Canalele naționale de televiziune din Ucraina se vor combina într-o sigură platformă. Decretul semnat de Zelenski Sursa foto: Hepta.ro
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2022   •   19:51

Situaţia în Ucraina este din ce în ce mai critică, iar autorităţile ucrainene se aşteaptă la noi atacuri din partea rușilor.

În acest context, președintele Volodimir Zelenski a avut o intervenție, duminică, în fața Parlamentului din Israel.

El a solicitat arme pentru Ucraina și a întrebat de ce Israelul nu a impus sancțiuni Rusiei.

Mai mult, Volodimir Zelenski, a reamintit că Israelul are cea mai bună apărare antiaeriană din lume și spune că „puteți cu siguranță să ajutați poporul nostru, să salvați viețile ucrainenilor”.

„Alegerea este a voastră, fraților și surorilor, iar voi trebuie să trăiți apoi cu alegerea pe care o faceți, poporul Israelului".

Președintele Zelenski a citat-o, de asemenea, în mesajul său, pe regretata Golda Meir, prim-ministru israelian, cu cuvintele „noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți”.

„Rămânem, suntem pregătiți pentru compromis”, a adăugat el, făcând o paralelă directă între Ucraina de acum și istoria Israelului, care se confruntă cu ostilitatea arabă.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Israel
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close