Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski a anunțat măsuri pentru protejarea economiei Ucrainei

Volodimir Zelenski a anunțat măsuri pentru protejarea economiei Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat luni mai multe măsuri menite să protejeze economia țării în timp de război.

volodimir-zelenski
Volodimir Zelenski a anunțat măsuri pentru protejarea economiei Ucrainei Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Mar 2022   •   16:42

Firmele vor fi scutite de plata impozitelor pentru angajații care sunt recrutați în armată sau care servesc în forțele teritoriale de apărare ale țării. De asemenea, el a anunțat că persoanele care locuiesc în zone în care au loc ostilități vor fi scutite de impozitele pe teren și nu vor trebui să plătească chirie pentru utilizarea terenurilor de stat sau comunale. Totodată, a fost creat un pachet special de sprijin pentru companii.

Toate măsurile anunțate luni vor fi în vigoare în perioada în care țara se află sub incidența legii marțiale și pentru cel puțin încă un an după aceea.

„Plata impozitelor pentru toate întreprinderile care nu le pot plăti este amânată", a spus el, menționând că aceasta a fost prima parte a unui pachet de ajutor mai complex. „Toți liderii guvernului central au o sarcină clară: să dezvolte un sistem de acțiune, astfel încât redresarea Ucrainei să fie rapidă și să se concentreze doar pe oameni", a adăugat el, potrivit The New York Times.

Zelenski a transmis că guvernul său "lucrează deja la modul de restabilire a statului nostru după victorie". Scopul, a spus el, a fost de a da "putere țării în timp ce noi luptăm".

 

×
Subiecte în articol: economie Ucraina Volodimir Zelenski
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close