Antena 3 CNN Externe Putin spune că Rusia are „mult mai multe” bombe nucleare decât SUA și Europa, dar „nu este nevoie să ne gândim” la un război nuclear

Putin spune că Rusia are „mult mai multe” bombe nucleare decât SUA și Europa, dar „nu este nevoie să ne gândim” la un război nuclear

Stocul nuclear total al Rusiei este mai mare decât cel al Statelor Unite și Europa, spune Putin

Vladimir Putin
Putin spune că Rusia are „mult mai multe” bombe nucleare decât SUA și Europa, dar „nu este nevoie să ne gândim” la un război nuclear
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   20:23

Președintele rus a declarat vineri că nu este nevoie să folosească arme nucleare pentru a obține victoria în Ucraina. Vladimir Putin spune că Rusia are „mult mai multe” bombe nucleare decât SUA și Europa, dar nu este nevoie să vorbim despre război nuclear, scrie CNN.

Rusia are „mult mai multe” bombe nucleare decât SUA și Europa, dar discuțiile despre un posibil război nuclear nu sunt necesare, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin. 

Rusia are arme nucleare mai puternice decât bombele pe care americanii le-au folosit împotriva oraşelor Hiroshima și Nagasaki, „dar nu se va ajunge la așa ceva”, a declarat Putin în timpul unei discuții la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. 

"Nu este nevoie să ne gândim la asta [la un război nuclear]. Și aș ruga pe oricine să nu menționeze așa ceva", a spus el. 

Vladimir Putin a mai declarat că forțele rusești continuă să câștige experiență și că „își sporesc eficiența”.

Industria de apărare a Rusiei a crescut producția de obuze cu 20%, iar forțele rusești „depășesc, de asemenea, capacitățile inamicilor noștri” când vine vorba de avioane și tancuri, a spus el.

Putin spune că „toate conflictele armate se încheie cu anumite acorduri de pace”

Președintele rus a mai declarat, vineri, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, că „toate conflictele armate se încheie cu anumite acorduri de pace”.

Președintele rus a adăugat că Rusia „trebuie să caute condiții care să corespundă intereselor noastre și să fie de încredere”, dar nu a explicat care ar fi condiția respectivă, scrie CNN.

Cu toate acestea, el a continuat acuzând Occidentul că este înșelător în abordarea discuțiilor, spunând: „Te înșală la fiecare pas; ei spun una, fac alta.”

Kremlinul l-a acuzat vineri pe preşedintele francez Emmanuel Macron că alimentează tensiunile din Europa prin declaraţiile sale cu privire la Ucraina, pe care le consideră extrem de provocatoare, relatează Le Figaro.

Şeful statului francez a anunţat joi seara că Franţa intenţionează să livreze Ucrainei avioane de luptă Mirage 2000-5 până la sfârşitul anului, iar pentru aceasta, piloţii ucraineni vor fi pregătiţi în Franţa începând din această vară.

De asemenea, el a spus că Franţa se oferă să antreneze 4.500 de soldaţi ucraineni pe teritoriul său. Şeful statului francez a negat că aceste măsuri ar fi "un factor de escaladare".

Putin amenință că va da arme țărilor prietene ca să atace Occidentul

Liderul de la Kremlin și-a întețit amenințările în contextul noilor livrări de arme occidentale pentru Ucraina.

Vladimir Putin a avertizat că țara sa ar putea înarma alte state, în vederea atacării unor obiective occidentale, după ce a lansat în prealabil noi amenințări cu utilizarea armelor nucleare tactice ale Rusiei.

Mai mulți aliați ai Kievlui, inclusiv Statele Unite și Marea Britanie, au dat Ucrainei undă verde să lovească ținte din interiorul teritoriului rus cu armament furnizat în cadrul asistenței militare.

Președintele american Joe Biden a spus că astfel de lovituri ar trebui să se limiteze la regiuni ruse vecine regiunii Harkov, unde Moscova a deschis un nou front. Ministrul britanic de Externe, David Cameron, a declarat că rămâne la latitudinea Ucrainei cum folosește armamentul occidental.

Acestea sunt decizii cu consecințe grave, a estimat Putin, conform BBC.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close