Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin spune că atacul ucrainean asupra regiunii Kursk este o „provocare pe scară mare”

Vladimir Putin spune că atacul ucrainean asupra regiunii Kursk este o „provocare pe scară mare”

Vladimir Putin Sputnik
Președintele rus Vladimir Putin. Sursă: hepta / Sputnik
de Roxana Mihăiescu    |    07 Aug 2024   •   18:15

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina de „provocare pe scară mare”, în urma relatărilor despre o ofensivă ucraineană în regiunea rusă frontalieră Kursk, transmit AFP, DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

„Regimul de la Kiev a întreprins o nouă provocare pe scară mare, trăgând orbeşte cu diferite tipuri de arme, inclusiv rachete, asupra unor clădiri civile, clădiri rezidenţiale şi ambulanţe”, a spus Putin în deschiderea unei şedinţe cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării, ai armatei şi ai serviciilor de informaţii ruse.

Şeful statului rus a adăugat că urmează să primească rapoarte mai detaliate privind situaţia militară din Kursk.

Comitetul de anchetă rus a deschis proceduri penale pentru ceea ce a descris drept un atac terorist pe teritoriul Rusiei.

La rândul său, guvernatorul regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a afirmat că s-au înregistrat victime şi le-a cerut localnicilor să doneze sânge. El a adăugat că un atac ucrainean cu dronă a lovit o ambulanţă în afara oraşului Sudzha, omorând şoferul şi pe un paramedic.

Anterior, Ministerul Apărării rus a confirmat că în regiunea Kursk confruntările armate continuau, la o zi după ce anunţase că forţele ruse au respins o ofensivă ucraineană.

Secretarul general al Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul ministru al apărării Serghei Şoigu, a anunţat că, după eşecul contraofensivei de anul trecut a Ucrainei, Rusia a avansat şi de la 14 iunie a preluat controlul asupra a 420 de kilometri pătraţi de teritoriu de la forţele ucrainene.

Atât Kievul, cât şi Moscova susţin că nu vizează ţinte civile în actualul război cauzat de invazia pe scară largă lansată de Rusia asupra ţării vecine în februarie 2022.

În acest an, forţe care se autointitulează paramilitare ce luptă de partea Ucrainei au intrat în regiunile ruse Belgorod şi Kursk. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close