Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, mesaj de ultimă oră despre atacurile din Kiev. "Se face totul pentru a evita pierderile în rândul populației civile"

Vladimir Putin, mesaj de ultimă oră despre atacurile din Kiev. "Se face totul pentru a evita pierderile în rândul populației civile"

Într-o convorbire cu membrii guvernului său, Vladimir Putin a afirmat că "apariția trupelor ruse lângă Kiev și alte orașe ucrainene nu este legată de dorința de a ocupa ţara lui Zelenski. La aceeaşi şedinţă cu guvernul, preşedintele rus a promis măriri de pensii şi salarii pentru tot poporul.

pjimage (62)
Vladimir Putin
de Dana Musceleanu    |    16 Mar 2022   •   16:44

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut marţi o întrunire online cu membrii executivului de la Moscova, prilej cu care a vorbit despre operaţiunea specială din Ucraina, dar şi despre noi măsuri sociale menite să liniştească populaţia Rusiei. 

"Apariția trupelor ruse lângă Kiev și alte orașe ucrainene nu este legată de dorința de a ocupa Ucraina, Rusia nu are un astfel de obiectiv”, a declarat Putin. 

El a mai susţinut că "tactica Ministerului rus al Apărării în Ucraina s-a justificat pe deplin" şi "se face totul pentru a evita pierderile în rândul populației civile". 

"Dacă trupele ruse ar acţiona doar în Donbas, aceasta nu ar duce la eliminarea ameninţării, acolo s-ar afla o nouă linie de front. Nu aveam altă opțiune pentru a asigura securitatea Rusiei" - şi-a mai justificat Putin acţiunile atroce din Ucrainei.  

"Toate sarcinile atribuite în operațiunea specială vor fi cu siguranță rezolvate", a concluzionat liderul de la Kremlin.

Noi măsuri sociale în Rusia, "în viitorul apropiat"

Preşedintele rus nu a ratat ocazia de a acuza Occidentul că încearcă să divizeze societatea rusă şi să se folosească de "trădătorii naționali, cei care câștigă bani aici și locuiesc acolo".

Vladimir Putin a anunţat totodată noi măsuri care să contracareze sancţiunile internaţionale.

"În noile realități, sunt necesare schimbări structurale în economia rusă, acestea vor duce la creșterea șomajului și a inflației - sarcina autorităților este să le minimizeze.

În viitorul apropiat vom lua o decizie de creștere a prestațiilor sociale, a pensiilor și a salariului de trai. Rusia va crește salariul minim, salariul de trai, salariile din sectorul public, beneficiile sociale și pensiile", a promis Putin. 

×
Subiecte în articol: Ucraina Vladimir Putin Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Casa Albă neagă informațiile că Biden se gândește să se retragă
x close