Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin și Kim Jong Un s-au distrat la o plimbare prin Phenian, într-un Aurus

Vladimir Putin și Kim Jong Un s-au distrat la o plimbare prin Phenian, într-un Aurus

Rasii
Vladimir Putin și Kim Jong Un, într-un Aurus, la Phenian, 19 iunie 2024. Sursă foto: CNN via KCNA
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   12:33

Vladimir Putin și omologul nord-coreean Kim Jong Un au surprinși râzând în timpul unei plimbări la Phenian cu o mașină de lux Aurus, de fabricație rusească, relatează CNN.

Scena a avut loc în timpul vizitei de miercuri a președintelui rus în Coreea de Nord.

În imaginile difuzate de agenția nord-coreeană KCNA și preluate de presa internațională, Kim râde cu toată fața, pe locul pasagerului din dreapta, în timp Putin, la volan, afișează expresia unui om ce tocmai spune un banc, sau se pregătește să spună unul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ulterior, cei doi fac schimb de locuri. Kim continuă să-și exprime veselia, la volan, în vreme ce Putin, redevenit pasager, își regăsește seriozitatea și indică ceva cu degetul. Pe bancheta din spate este vizibil un individ ce face, probabil, parte din aparatul de securitate al unuia dintre cei doi președinți.

CNN comentează că imaginile sunt menite să evidențieze legătura strânsă dintre cei doi lideri, care au spus public că relația lor a evoluat la un nou nivel.

Cu ocazia vizitei lui Putin, Coreea de Nord și Rusia au semnat un nou acord de apărare reciprocă. Documentul prevede că semnatarii se angajează să folosească toate mijloacele disponibile pentru a oferi asistență militară imediată, în cazul în care una dintre părți este atacată.

Potrivit CNN, acesta este cel mai important acord semnat de Rusia și Coreea de Nord în ultimele decenii, fiind considerat drept o revitalizare a precedentului angajament de apărare mutuală din 1961, de pe timpul Războiului Rece.

Putin și Kim și-au făcut cadouri: Aurus, un serviciu de ceai și doi câini de vânătoare

Miercuri, Putin i-a oferit lui Kim un automobil Aurus și un serviciu de ceai. Este a doua limuzină Aurus pe care liderul de la Phenian o primește din partea liderului de la Kremlin.

KCNA a relatat că președintele nord-coreean i-a oferit, la rândul său, lui Putin o pereche de câini de vânătoare din rasa Pungsan. Este un cadou similar celui primit de fostul președinte sud-coreean Moon Jae-in de la Kim Jong Un în 2018, în timpul unui progres momentan în relațiile dintre cele două țări.

Strângerea relațiilor ruso-nord-coreene a crescut îngrijorarea la Seul și la Washington.

Rusia, care se bănuiește că ar primi deja din Coreea de Nord rachete pentru frontul din Ucraina, ar putea, la rândul său, să transfere tehnologie militară Phenianului pentru programul său de înarmare nuclear și balistic, supus sancțiunilor internaționale.

După Coreea de Nord, Vladimir Putin a vizitat Vietnamul, într-un vizibil demers de a-și menține relațiile cu puținii parteneri internaționali, în contextul izolării occidentale, conchide CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Statul a îndatorat fiecare român cu 5.400 e euro. Ce a făcut cu banii
x close