Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin explorator. Premierul rus a inspectat depozitele de cristale de pe fundul lacului Baikal (VIDEO)

Vladimir Putin explorator. Premierul rus a inspectat depozitele de cristale de pe fundul lacului Baikal (VIDEO)

Vladimir Putin explorator. Premierul rus a inspectat depozitele de cristale de pe fundul lacului Baikal (VIDEO)
02 Aug 2009   •   14:14

Premierul rus şi-a testat abilităţile de explorator. Vladimir Putin s-a scufundat în apele lacului Baikal, la bordul unui mini-submarin. Oficialul a vrut să vadă cu ochii lui cum arată cel mai adânc lac din lume. Vladimir Putin a ajuns la aproximativ 1.400 metri sub apele lacului Baikal, pentru a inspecta depozitele de cristale de pe fundul acestuia.

?Nu am mai trăit niciodată aşa ceva. Este un sentiment special şi o senzaţie deosebită?, a declarat el. ?În primul rând, trebuie să ne simţim mândri că avem o asemenea tehnologie şi specialişti foarte bine pregătiţi. Nu cred că există în lume oameni de ştiinţă mai competenţi."

Fundul lacului Baikal, în mare parte neexplorat, ascunde bogăţii diverse, printre care şi depozite importante de clatraţi, cristale ce conţin unul dintre cele mai importante produse de export ale Rusiei: gazul natural.

"Cât despre lac, am văzut cu ochii mei că este în stare foarte bună, nu este poluat. Peştii sunt în număr mare, nu am văzut schimbări semnificative, cel puţin nu în rău", a adăugat premierul rus.



Putin este considerat un adevărat aventurier. Premierul de la Moscova are centura neagră la judo şi a făcut în ultima vreme deliciul presei de scandal. A demonstrat că ştie să pescuiască la bustul gol, că poate pilota un avion de vânătoare şi că nu stă pe gânduri atunci când vine vorba de împuşcarea unui tigru siberian agresiv.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Cele mai noi știri
Parteneri
x close