Antena 3 CNN Externe Preşedintele rus Vladimir Putin: Nu e nimic de discutat cu americanii

Preşedintele rus Vladimir Putin: Nu e nimic de discutat cu americanii

cd.jpg
de S.T.    |    16 Oct 2015   •   00:51

Președintele rus Vladimir Putin a denunțat joi "poziția neconstructivă" a SUA care, spune el, au refuzat principiul unui schimb de delegații cu Moscova pentru a discuta despre conflictul sirian, relatează AFP și RIA Novosti. "Eu cred că această poziție nu este constructivă și aparent la originea slăbiciunii poziției americane este absența unui plan (pentru Siria). În mod evident, nu e nimic de discutat pur și simplu cu americanii", a declarat Putin la Astana, capitala Kazahstanului, unde se află într-o vizită, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

"Nu prea înțeleg cum partenerii noștri americani pot critica acțiunile Rusiei de combatere a terorismului în Siria, din moment ce resping dialogul direct privind chestiuni importante, cum ar fi reglementarea politică a conflictului", a afirmat liderul rus, citat de Agerpres.

Rusia "lasă ușa deschisă" pentru discuții cu toate părțile interesate cu privire la situația din Siria, a declarat Putin, în aceeași conferință de presă la Astana, potrivit agenției de presă TASS.

Rusia susține că a propus SUA ca o delegație de oficiali americani să se deplaseze la Moscova pentru a discuta despre criza siriană. În fața reticenței Washingtonului față de această inițiativă, Moscova a propus apoi ca o delegație rusă, condusă de premierul Dmitri Medvedev, să plece în același scop la Washington.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Statele Unite au refuzat ambele propuneri.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin americani rusi Moscova Siria
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close