Antena 3 CNN Externe Putin avertizează Coreea de Sud că „ar fi o mare greșeală” dacă va trimite armament Kievului

Putin avertizează Coreea de Sud că „ar fi o mare greșeală” dacă va trimite armament Kievului

Putin
Putin avertizează Coreea de Sud că „ar fi o mare greșeală” dacă va trimite armament Kievului
de Roxana Mihăiescu    |    20 Iun 2024   •   22:36

Vladimir Putin a transmis un avertisment, după ce Seulul a anunțat că ar lua în considerare furnizarea de arme letale Kievului, relatează Politico. 

Președintele rus a efectuat, joi, o vizită în Vietnam, stat căruia Rusia îi furnizează de decenii arme, la o zi după semnarea unui acord de apărare cu Coreea de Nord, acord ce îngrijorează Occidentul.

Seulul a anunțat că va lua în considerare furnizarea de armament Ucrainei, ca răspuns la semnarea unui pact de apărare reciprocă între Rusia și Coreea de Nord.

În urma anunțului, Vladimir Putin a reacționat și a declarat că, în cazul în care Coreea de Sud va face acest lucru, Rusia va reacționa.

„Dacă Coreea de Sud furnizează arme Ucrainei, răspunsul nostru nu-i va plăcea. Sper că nu o vor face, ar fi o mare greșeală”, a declarat Putin la o conferință de presă în Vietnam, unde efectuează o vizită de stat de două zile, potrivit sursei citate.

Putin a semnat un parteneriat strategic cu Kim Jong Un

La începutul acestei săptămâni, Putin s-a folosit de prima sa călătorie în Coreea de Nord în mai bine de două decenii, pentru a consolida relațiile cu regimul de la Phenian.

După vizita sa în Coreea de Nord, Putin a semnat un parteneriat strategic cu Kim Jong Un.

Deși Vladimir Putin a afirmat că tratatul de apărare între cele două state are un caracter „defensiv”, Seulul a criticat acordul vehement.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol l-a descris drept „absurd”.

În cazul în care Seulul va furniza direct arme Ucrainei, aceasta ar reprezenta o schimbare semnificativă a politicii de lungă durată a țării de a exporta arme doar către națiuni în timp de pace.

Până acum, Coreea de Sud a oferit Ucrainei doar ajutor neletal. Conform legii sale privind comerțul exterior, Coreea de Sud nu poate exporta arme decât în „scopuri pașnice”.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close