Antena 3 CNN Externe Fostul campion mondial la categoria grea Vitali Klitschko, reales primar al Kievului

Fostul campion mondial la categoria grea Vitali Klitschko, reales primar al Kievului

vitali_klitschko_stanglwirt1(1).jpg
16 Noi 2015   •   18:03

Fostul campion mondial de box la categoria grea Vitali Klitschko, aliat al președintelui prooccidental ucrainean Petro Poroșenko, a fost reales primar al orașului Kiev, duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, informează Agerpres.

Fostul boxer în vârstă de 44 de ani, care deținea această funcție din 2014, a obținut 66,5% din voturi, față de 33,51% cât a primit adversarul său Borislav Bereza, fost membru al mișcării ultranaționaliste paramilitare Pravîi Sektor.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care a observat cele două tururi de alegeri locale în Ucraina, pe 25 octombrie și 15 noiembrie, a considerat că acestea au fost ''conforme normelor democratice''.

Vitali Klitschko a fost ales prima dată primar al Kievului în mai 2014 în alegeri extraordinare, amintește AFP.

Fratele mai mic al lui Vitali Klitschko, Vladimir, care deține trei centuri mondiale la categoria grea, WBA/IBF/WBO, își va pune titlurile în joc luna aceasta, pe 28 noiembrie, la Dusseldorf (Germania), în fața englezului Tyson Fury. Inițial, meciul fusese programat pe 24 octombrie, însă el a fost amânat de Vladimir Klitschko din cauza unei accidentări (ruptură de tendon la coapsa dreaptă).

×
Subiecte în articol: Vitali Klitschko
Parteneri
x close