Totuşi, Ebola rămâne un pericol mondial iar din acest motiv Statele Unite au întărit măsurile de prevenire a epidemiei.
După două săptămâni de luptă cu Ebola, medicii care o îngrijesc pe Teresa Romero, infirmiera contaminată cu virusul la Madrid, au anunţat că femeia e vindecată.
Teresa Romero rămâne, însă, internată până când se va restabili complet. Iar perioada ar putea fi îndelungată deoarece infecţia lasă urme chiar şi în organismele celor care scapă cu viaţă. O veste încurajatoare vine, însă, şi din Statele Unite: un operator de televiziune infectat cu Ebola în Liberia este, şi el, vindecat şi va părăsi astăzi unitatea de terapie intensivă. În acest timp, Administraţia americană a luat noi măsuri pentru a preveni extinderea epidemiei pe teritoriul său. Călătorii veniţi din zona de risc nu mai pot intra în Statele Unite decât prin cele cinci aeroporturi unde au fost instalate filtre de control medical. Măsura este bine primită de cetăţeni.
Virusul Ebola a ucis, până acum, peste 4500 de oameni, mai ales în Liberia, Guineea şi Sierra Leone. Dar flagelul poate fi învins şi în Africa: o altă ţară, Nigeria, a fost declarată de experţi "eliberată de virus".