Antena 3 CNN Externe Un violonist ucrainean s-a dovedit a fi un spion rus. Ce informații a dezvăluit trupelor lui Putin

Un violonist ucrainean s-a dovedit a fi un spion rus. Ce informații a dezvăluit trupelor lui Putin

Ilya Smetanin, un violonist din Ucraina, s-a dovedit a fi un spion rus. Presa de la Kiev transmite că bărbatul ținea la curent trupele lui Putin încă din 2010.

Un violonist ucrainean s-a dovedit a fi un spion rus. Ce informații a dezvăluit trupelor lui Putin
Un violonist ucrainean s-a dovedit a fi un spion rus. Ce informații a dezvăluit trupelor lui Putin
de Cerasela Stafie    |    18 Mar 2022   •   11:37

Informația a apărut în presa ucraineană după ce a fost dezvăluiă de politicianul Borislav Bereza. Acesta a transmis că muzicianul a fost unul dintre informatorii care au scurs toate informațiile despre aviația din Volîn către inamic.

Violonistul făcea parte din Orchestra Academică Filarmonicii Regionale din Volîn „Cantabile”. Tot în Volîn crescuse. Presa ucaineană subliniază că nu este vorba despre un agent rus, ci despre un trădător.

Pe lângă muzică, individul era pasionat si de aviație. În 2010, Ilya Smetanin a devenit unul dintre fondatorii organizației OVAL (Organizația Amatorilor de Aviație Volyn). Așa au ajuns informațiile cu privire la aviația militară și civilă la ruși.

În noaptea de 23 spre 24 februarie, un zgomot alarmant pe aerodromul de la Luțk a anunțat că războiul a început. Îndrumarea pentru rachetele rusești a fost oferită de Ilya Smetanin. În timp ce piloții ucraineni s urcau în avioane, trădătorul i-a chemat să îi întrebe unde zboară, ca să poată transmite aceste informații către serviciile speciale ruse

Dar acel atac nu a fost singurul. Pe 11 martie, rachetele au zburat din nou spre Luțk. Au luat viața a patru persoane și au mutilat aproximativ o duzină.

×
Subiecte în articol: violonist Ucraina spioni rusi Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close