Antena 3 CNN Externe Violenţele continuă la Summit-ul G8

Violenţele continuă la Summit-ul G8

Violenţele continuă la Summit-ul G8
07 Iun 2007   •   08:36

Incidente violente s-au înregistrat miercuri seară în apropierea staţiunii germane unde se desfăşoară lucrările Summit-ului G8. Forţele de poliţie au încercat să disperseze manifestanţii care blocau accesul rutier în mica localitate de la Marea Baltică. Şi aceasta după ce sute de membri ai unor grupări extremiste s-au infiltrat în rândurile celor câteva mii de manifestanţi paşnici, care au reuşit să se apropie de zidul de securitate ridicat de autorităţi.

IMAGINI DE LA PROTESTE:

La începutul serii, poliţia a demarat acţiunea de dispersare a manifestanţilor care au pătruns, în timpul zilei, în zona foarte largă de securitate stabilită în regiunea Heiligendamm şi au blocat rutele de acces. Prezenţa grupurilor de extremişti în cagule şi îmbrăcaţi în negru a declanşat însă ciocnirile violente. Demonstranţii au început să arunce cu obiecte contondente asupra forţelor de ordine, care au ripostat folosind bastoane de cauciuc şi tunuri cu apă.

Poliţia a anunţat că 8 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi şi cel puţin 88 de persoane au fost arestate. Potrivit autorităţilor, peste 10.000 de manifestanţi se aflau miercuri în jurul barierei de securitate, care interzice contramanifestanţilor accesul în hotelul de lux unde se desfăşoară summit-ul. Grupările de activişti anti-globalizare au anunţat că vor să continue operaţiunea de blocaj până vineri, ultima zi a reuniunii. Summit-ul G8 a debutat joi seară cu un dineu oficial, într-o locaţie somptuoasă. În cursul acestei dimineţi vor avea loc primele discuţii oficiale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close