Antena 3 CNN Externe Violențe în stradă după uciderea fetițelor din Southport. Mulțimea a incendiat duba poliției și a aruncat cu cărămizi într-o moschee

Violențe în stradă după uciderea fetițelor din Southport. Mulțimea a incendiat duba poliției și a aruncat cu cărămizi într-o moschee

Southport
Proteste violente la Southport, în Anglia, după uciderea a trei fetițe într-un atac cu cuțitul. Sursă: X@Mike_Sammon
de Adrian Iclozan    |    30 Iul 2024   •   23:40

Un protest a degenerat într-o confruntare violentă cu poliția, marți seară, în orașul britanic Southport, la o zi după ce un suspect de 17 ani, ai cărui părinți au emigrat din Rwanda, a ucis trei fetițe cu cuțitul și a rănit altele, aflate în prezent în stare critică în spital, transmite BBC.

Radiodifuzorul britanic relatează că sute de persoane s-au adunat în fața unei moschei din oraș și au început să arunce cu cărămizi, sticle și alte proiectile în lăcașul de cult și în forțele de ordine de la fața locului.

Cel puțin un polițist a fost rănit.

Imagini de la protest, distribuite pe rețelele sociale, arată că situația s-a deteriorat rapid.

O dubă a poliției a fost incendiată.

BBC remarcă faptul că, dintre sutele de protestatari, mulți aveau fețele acoperite cu cagule și eșarfe.

Autoritățile au desfășurat poliția anti-revoltă pentru a ține protestul sub control. 

Protestul violent și comemorarea fetițelor ucise s-au desfășurat la câteva străzi distanță

Protestul violent s-a declanșat la mai puțin de două ore după ce mai mulți membri ai comunității din Southport s-au întâlnit pentru a le comemora pe cele trei fetițe ucise ieri în atacul cu cuțitul de la clubul de dans.

Ulterior, la câteva străzi distanță de locul de veghe, alți oameni au optat pentru violență, huiduind și aruncând cu fumigene și pietre în poliție și în fațada unei moschei din oraș.

Rezidenții martori au nimerit, practic, între revoltați și forțele de poliție.

"Nu pot să cred că așa ceva se întâmplă în Southport", a spus o tânără mamă, în timp ce încerca să se îndepărteze cu fiica ei, la bordul unei mașini, din zona periculoasă.

Comunicatul poliției, după protestul violent de la Southport: un polițist s-a ales cu nasul spart

"În jurul orei 19.45 (21:45 în România, n.r.), persoane adunate într-un grup mare și despre care se crede că sunt susținători ai English Defence League (organizație de extremă dreapta din Marea Britanie, n.r.) au început să arunce cu obiecte spre o moschee din Southport, situată pe St Luke's Road.

Ofițerii desfășurați acolo s-au confruntat cu un comportament infracțional și cu violență, fiind aruncate asupra lor sticle și pubele. Un polițist a suferit o fractură nazală. 

Vehicule ale poliției au fost deteriorate și incendiate. Au fost desfășurate în zonă forțe suplimentare, inclusiv poliția canină", au comunicat, marți noaptea, reprezentanții poliției din comitatul Merseyside.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close