Antena 3 CNN Externe Violenţe în Kenya, după ce preşedintele a fost reales

Violenţe în Kenya, după ce preşedintele a fost reales

Violenţe în Kenya, după ce preşedintele a fost reales
31 Dec 2007   •   17:10

Noi violenţe au izbucnit luni la Nairobi, în Kenya, după reconfirmarea în funcţie a preşedintelui în exerciţiu. Susţinătorii opoziţiei s-au bătut şi azi cu forţele de ordine, iar autorităţile au impus restricţii de circulaţie în majoritatea oraşelor. Bilanţul victimelor revoltelor este încă neclar. Autorităţile au raportat 164 de morţi în ultimele 2 zile. Spitalele din Nairobi au anunţat 40 de morţi numai nopatea trecută, în timp ce într-un alt oraş din vestul ţării au ajuns la morgă 64 de protestatari împuşcaţi. Zeci de oameni au murit în confruntările cu forţele de ordine în Kenya după ce aseară, preşedinte în funcţie, Muai Kibaki, a depus jurământul pentru un nou mandat de 5 ani.

Mulţi dintre ei au fost împuşcaţi de poliţişti. Autorităţile au anunţat că peste 40 de oameni au fost ucişi în revoltele de noaptea trecută dintr-o susburbie a capitalei Nairobi.

Susţinătorii opoziţiei, care îl acuză pe preşedinte că a fraudat alegerile, au ieşit în stradă duminică seară. Liderii Mişcării democratice portocalii spun că nu vor înceta protestele până când voturile nu vor fi renumărate.

„Nu suntem intimidaţi de ameninţările cu arestul. Democraţia este scumpă şi suntem pregătiţi să plătim cel mai mare preţ ca să eliberăm ţara de dictatura care nu are respect pentru drepturile cetăţenilor”, a declarat Raila Odinga, candidatul opoziţiei la preşedinţie.
Poliţia a impus luni restricţii de circulaţie în mai multe oraşe în care au avut loc revolte. În oraşul Kisumu, din vestul ţării, unde au fost înregistrate cele mai multe victime, oamenilor li s-a interzis să iasă din case până la ora 18.00.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close