Antena 3 CNN Externe Violențe anunțate de extrema dreaptă miercuri seara în Marea Britanie. O nepoată le cere ”fasciștilor” să nu o atace pe bunica sa

Violențe anunțate de extrema dreaptă miercuri seara în Marea Britanie. O nepoată le cere ”fasciștilor” să nu o atace pe bunica sa

fotografie bunica nottingham x
Fotografia cu bunica de 88 de ani, postată de Tammy pe X
07 Aug 2024   •   17:07

Tensiunea crește în Marea Britanie din cauza manifestațiilor violente organizate de grupările de extremă dreapta, miercuri seara fiind anunțate peste 100 de astfel de evenimente. O listă de ținte pentru grupările violente a fost postată de rețelele sociale și pe această listă se află și casa unei femei de 88 de ani din Notthingham. Nepoata acesteia le-a cerut grupărilor de extremă dreapta să nu atace casa bunicii, scrie The Guardian. 

Tammy a postat o fotografie de familie pe X , în care spune că adresa bunicii ei a fost inclusă miercuri într-o listă de ținte care vizează centrele de imigrare, birourile avocaților și organizațiile caritabile din toată țara.

„Grupurile fasciste de extremă dreapta vizează acum serviciile de imigrare din Marea Britanie. Miercuri, au publicat adresa bunicii mele ca țintă în Nottingham.”, a scris ea.

Adresa bunicii lui Tammy este una dintre cele cel puțin 39 anunțate ca parte a demonstrațiilor de extremă dreapta coordonate în masă anunțate pentru ziua de 7 august.

Violențe și revolte au izbucnit în toată țara după uciderea a trei fete într-un club de vacanță cu tematică Taylor Swift din Southport, lunea trecută.

Tammy a scris pe X că tatăl ei este un consilier independent de imigrare și că adresa lui de afaceri este înregistrată la casa bunicii ei din West Bridgford, unde locuiește singură. Tammy a avertizat că oamenii care locuiesc în apropiere ar trebui să evite zona și a spus: „Aveți grijă de voi înșivă și aveți grijă de oamenii de culoare care nu ar trebui să se simtă speriați, vulnerabili și excluși de acești oameni îngrozitori”.

Într-un tweet citat cu o altă fotografie, Tammy a spus că bunica ei este foarte bolnavă și și-a pierdut o mare parte din mobilitate. 

Poliția din Nottinghamshire a declarat că adresa nu are legături cu nicio afacere de imigrație și „îi sfătuiește cu tărie pe cei care doresc să participe la un protest în această locație să se abțină de la a face acest lucru”.

„Suntem conștienți de organizarea unui potențial protest la Nottingham miercuri. Locația nu are legături către afacerea promovată pe internet. Ofițerii au vizitat adresa și găzduiește o persoană în vârstă cu vulnerabilități. Nu are nicio legătură cu nicio afacere de imigrare. Vă sfătuim cu tărie ca cei care doresc să participe la orice protest în această locație să se abțină de la a face acest lucru, deoarece aceasta este adresa de domiciliu a unei persoane în vârstă", a declarat Poliția. 

Keir Starmer a promis că comunitățile vor fi „în siguranță” marți seara, avertizându-i pe cei care participă la tulburări că „vor simți întreaga forță a legii”.

Prim-ministrul a anunțat anterior că  ca exista o „armată permanentă” de ofițeri de poliție specialiști care să se ocupe de revolte și violențe și a promis că „va intensifica justiția penală”, spunând că „au fost deja sute de arestări, unele au apărut în instanță în această dimineață”. .

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close