Antena 3 CNN Externe Vinovăţia părinţilor Madeleinei pusă la îndoială de presa portugheză

Vinovăţia părinţilor Madeleinei pusă la îndoială de presa portugheză

Vinovăţia părinţilor Madeleinei pusă la îndoială de presa portugheză
18 Sep 2007   •   11:10

Presa portugheză şi-a schimbat atitudinea faţă de părinţii fetiţei britanice răpite în luna mai. Se pare că speculaţiile privind vinovăţia celor doi părinţi, Kate şi Gerry McCann, nu mai sunt atât de vehiculate în ziarele portugheze, apreciază corespondentul Sky News Martin Brunt. Motivaţia este lipsa unor dovezi solide din partea poliţiei. Schimbarea poziţiei presei s-a produs în urma deciziei unui judecător portughez de a refuza cererea poliţiei de a o chema înapoi în ţară pentru un interogatoriu suplimentar pe mama Madeleinei McCann. Anchetatorii portughezi aveau de gând să-i cheme pe cei doi părinţi şi grupul de şapte prieteni cu care aceştia şi-au petrecut vacanţa în Portugalia, pentru a răspunde unei noi serii de întrebări.

Judecătorul Pedro Anjos Frias a refuzat luni cererea poliţiştilor portughezi de a-i însărcina pe colegii lor britanici să organizeze la faţa locului un nou interogatoriu. Această decizie a instanţei este cel mai nou argument din seria celor care pun la îndoaială vinovăţia celor doi părinţi.

Pe de altă parte, procurorii care instrumentează cazul au recunosccut că lipsa unui cadavru face ca dovezile strânse până acum de poliţia portugheză să fie insuficiente.

Marţi s-au împlinit 138 de zile de când Madeleine McCann a dispărut din apartamentul în care locuia cu părinţii ei, aflaţi în vacanţă în Portugalia, în Praia da Luz. Cei doi părinţi s-au întors acum 9 zile în Marea Britanie, acasă, în Rothley, Leicestershire şi au pornit o nouă campanie mediatică pentru găsirea Madeleinei.

Antena3.ro

Sursa foto: Sky News

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close