Antena 3 CNN Externe Vinovat! Preşedintele B.M. a încălcat regulile

Vinovat! Preşedintele B.M. a încălcat regulile

Vinovat! Preşedintele B.M. a încălcat regulile
08 Mai 2007   •   11:23

O comisie special constituită a considerat că preşedintele Băncii Mondiale, Paul Wolfowitz, a încălcat regulile băncii când a mărit salariul prietenei sale, a declarat o sursă apropiată comisiei, citată de AP. În centrul scandalului legat de Wolfowitz se găsesc acuzaţiile privind salariul acordat, la intervenţiile lui Wolfowitz, prietenei preşedintelui BM, Shaha Riza. Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale, compus din 24 de delegaţi din 185 de state membre, a decis luna trecută să lanseze o anchetă asupra contractelor pe care Paul Wolfowitz le-a acordat celor mai apropiaţi colaboratori ai săi.

Un consilier al preşedintelui B.M. a demisionat

În acelaşi timp, scandalul izbucnit în jurul preşedintelui Băncii Mondiale, Paul Wolfowitz, acuzat de favoritism, a făcut prima "victimă". Unul dintre cei doi principali consilieri ai lui Wolfowitz, Kevin Kellems, şi-a depus, luni, demisia. "Dată fiind direcţia în care evoluează această situaţie, este dificil să contribui la progresul eficient al misiunii acestei instituţii", a declarat Kellems, pentru Agenţia France Presse. De formaţie jurnalist, oficialul a primit funcţia în cadrul Băncii Mondiale încă de la venirea la conducere a lui Wolfowitz, în iunie 2005.

În cadrul instituţiei, Kellems era responsabil cu imaginea preşedintelui, "şifonată" de mai bine de o lună de acuzaţiile conform cărora a dispus o mărire de salariu pentru o angajată cu care avea o relaţie amoroasă.

Rompres & Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close