Antena 3 CNN Externe Viktor Orban îi dă raportul lui Donald Trump după Summitul NATO și după vizitele în Ucraina, Rusia și China

Viktor Orban îi dă raportul lui Donald Trump după Summitul NATO și după vizitele în Ucraina, Rusia și China

Trump Orban
Donald Trump și Viktor Orban, pe vremea când primul era președinte al SUA. Sursă foto: hepta Capital Pictures / Ron Sachs
11 Iul 2024   •   18:06

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se întâlnește, joi, cu fostul președinte al SUA, Donald Trump, la reședința pe care acesta din urmă o are în Florida, relatează presa americană.

Întâlnirea celor doi are loc după summitul NATO de la Washington, care se încheie tot joi.

Informația a fost confirmată pentru The New York Times, la adăpostul anonimatului, de un oficial al campaniei pentru Casa Albă a lui Trump și de o persoană din anturajul fostului președinte.

De asemenea, întâlnirea premierului ungar cu candidatul republican la președinție vine după o serie de vizite controversate efectuate în ultima perioadă de Viktor Orban la Kiev, Moscova și Beijing, unde a discutat cu președinții Ucrainei, Rusiei și Chinei.

Orban, a cărui țară deține, de la 1 iulie, președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, nu a avut un mandat european pentru aceste vizite la nivel înalt, dar a afirmat despre ele că sunt menite să promoveze "pacea" în Ucraina.

Orban a inaugurat președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene cu un slogan împrumutat de la Donald Trump

Ungaria a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene la începutul lunii iulie sub sloganul "Facem Europa măreață din nou", similar celui utilizat de Donald Trump în SUA, "Make America Great Again" ("Să facem America măreață din nou").

De altfel, Viktor Orban este un susținător vocal al revenirii lui Trump la Casa Albă.

Cei doi s-au mai întâlnit anul acesta, în luna martie, tot la reședința din Florida a fostului președinte.

The New York Times notează că Viktor Orban este o sursă de frustrare pentru mulți lideri europeni, fiind cunoscut pentru îmbrățișarea politicilor autoritariste și populiste și pentru relația cordială cu președintele rus Vladimir Putin.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close