Antena 3 CNN Externe Viktor Orban neagă acuzaţiile privind colaborarea cu fostele servicii secrete comuniste din Ungaria

Viktor Orban neagă acuzaţiile privind colaborarea cu fostele servicii secrete comuniste din Ungaria

Viktor-Orban.jpg
16 Mar 2015   •   21:29

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a respins acuzaţiile conform cărora ar fi colaborat cu fostele servicii secrete comuniste, aşa cum susţine un om de afaceri, Lajos Simicska, informează MTI.

Răspunzând unei întrebări a deputatului Adam Mirkoczki, membru al formaţiunii radicale Jobbik, Viktor Orban a declarat că actuala sa funcţie nu îi permite să reacţioneze la "acuzaţii necinstite" făcute de omul de afaceri Lajos Simicska, un fost prieten care a contribuit la înfiinţarea partidului de guvernământ Fidesz.

"În calitatea de prim-ministru, trebuie să evit folosirea unor termeni duri şi forme de ripostă, indiferent cât de mult mi-aş dori. Nu voi avea la nesfârşit această funcţie şi va fi vreme pentru toate, inclusiv pentru riposte", a spus Orban.

Premierul Ungariei a dat asigurări că lupta împotriva regimului comunist a fost o chestiune de principiu pentru el, declarându-se mândru că a depus eforturi 25 de ani pentru a se evita reinstaurarea comunismului sub nicio formă în Ungaria.

Omul de afaceri Lajos Simicska, fost coleg de cameră în facultate cu Viktor Orban, a declarat că actualul prim-ministru l-a "turnat" autorităţilor comuniste la începutul anilor 1980.


×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close