Antena 3 CNN Externe Viktor Iuşcenko a suferit 24 de operaţii după otrăvirea cu dioxină

Viktor Iuşcenko a suferit 24 de operaţii după otrăvirea cu dioxină

Viktor Iuşcenko a suferit 24 de operaţii după otrăvirea cu dioxină
06 Oct 2007   •   10:48

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, al cărui chip a fost desfigurat de otrăvirea cu dioxină, în timpul campaniei electorale care a declanşat ?revoluţia portocalie? de la Kiev, a declarat vineri, într-un interviu, că a suferit 24 de operaţii secrete în urma acestei intoxicări. Iuşcenko, în vârstă de 53 de ani, a fost otrăvit în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2004, în care l-a înfruntat de pe o poziţie prooccidentală pe actualul premier Viktor Ianukovici, susţinut de Moscova.

El a declarat că ştie cine l-a otrăvit, dar nu a dat nume. ?În urmă cu doi ani, eram foarte slăbit. Trebuia să fac un efort uriaş chiar şi numai pentru a ridica mâna. În ultimii doi ani am suferit 24 de operaţii?, a declarat Iuşcenko într-un interviu pentru televiziunea franceză. ?Este pentru prima oară când spun acest lucru. Am fost operat întotdeauna în timpul concediilor?, a adăugat el. Iuşcenko, a cărui stare de sănătate s-a ameliorat spectaculos de atunci, a spus că ştie cu exactitate că în timpul unei cine în afara Kievului, cu oficiali din serviciile de securitate ucrainene a fost otrăvit.

El a reiterat, în interviu, că ştie cine l-a otrăvit şi la ordinele cui, dar a refuzat să dezvăluie nume, deoarece ancheta este încă în desfăşurare. ?Toţi autorii sunt în Rusia. Acest lucru încetineşte ancheta?, a declarat el. Luna trecută, Iuşcenko a acuzat Rusia că blochează investigaţiile nefurnizând mostre de dioxină, pentru ca aceasta să fie comparată cu cea folosită la otrăvirea lui iar autorităţile de la Moscova au declarat că vor coopera.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close