Antena 3 CNN Externe Vigilenţa carabinierilor, păcălită de un român cu ordin de expulzare încă din 2006

Vigilenţa carabinierilor, păcălită de un român cu ordin de expulzare încă din 2006

Vigilenţa carabinierilor, păcălită de un român cu ordin de expulzare încă din 2006
18 Noi 2007   •   13:35

Excesul de zel al autorităţilor italiene funcţionează doar în unele cazuri. Un român care a primit ordin de expulzare anul trecut, în noiembrie, trăieşte în continuare pe străzile din Milano, fără ca autorităţile italiene să ştie de existenţa sa. Nu are locuinţă, nu are loc de muncă şi nu a primit ajutorul nimănui. Românul, pe nume Mircea, a fost găsit de medicii de pe ambulanţe, care efectuează controale periodice, în rândul celor care îşi petrec viaţa pe străzi.

Bărbatul le-a povestit medicilor că are casă, dar în România, în timp ce în Italia trăieşte pe străzi. Nu se duce în taberele de români, pentru că nici măcar nu ştie unde sunt acestea. A mărturisit că tocmai a ieşit din închisoare. Românul a fost după gratii pentru tentativă de jaf şi furt de maşini. Le-a arătat medicilor şi data când a fost eliberat, la 10 noiembrie 2006. La cinci zile, trebuia să părăsească Italia.

De atunci, a trecut un an. Mircea a cerut ajutorul autorităţilor. De la Biroul de Imigraţie, l-au trimis la Consulatul României. Oficialii au ridicat din umeri. Românul nimănui este expulzat, dar nimeni nu îl caută.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close