Antena 3 CNN Externe VIDEO și HĂRȚI. Ucrainenii resping un atac masiv în Kurakhove. Rușii încearcă să-i încercuiască la Pokrovsk, în Donețk

VIDEO și HĂRȚI. Ucrainenii resping un atac masiv în Kurakhove. Rușii încearcă să-i încercuiască la Pokrovsk, în Donețk

harta est
Asaltul rușilor în estul Ucrainei. Foto: X
de R.K.    |    30 Aug 2024   •   16:53

Trupele ruse au efectuat 40 de atacuri și ofensive pe frontul Pokrovsk. De asemenea, potrivit armatei ucrainene, au fost 30 de confruntări într-o singură zi pe frontul Kurakhove. În imaginile publicate pe rețelele sociale, poate fi observat momentul în care forțele ucrainene resping un asalt major rusesc în direcția Kurakhove, distrugând 13 din 17 vehicule blindate. Doar patru au reușit să se retragă.

Un total de 156 de lupte au avut loc în ultimele 24 de ore. Forțele ruse au lansat trei atacuri cu rachete și 43 de lovituri aeriene, lansând 60 de bombe aeriene ghidate, au desfășurat peste 500 de drone kamikaze și au tras de aproximativ 3.000 de obuze asupra pozițiilor și așezărilor ucrainene folosind diferite tipuri de arme.

Pokrovsk rămâne frontul unde au loc cele mai multe confruntări. Rușii încearcă să cucerească localitatea strategică din estul Ucrainei. 

Trupele ruse desfășoară în prezent două operațiuni tactice ca parte a unei ofensive de capturare a Pokrovskului și încearcă să încercuiască pozițiile ucrainene dintre Myrnohrad și Hrodivka (oblastul Donețk), potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Lupte dure se poartă și în direcția Kurakhove.

Rușii încearcă să îi încercuiască pe ucraineni la Pokrovsk

Prima operațiune tactică este de-a lungul liniei Novohrodivka-Hrodivka la est de Pokrovsk, cu obiectivul de a captura Myrnohrad și de a avansa la periferia orașului Pokrovsk.

A doua operațiune tactică are loc de-a lungul liniei Selydove-Ukrainsk-Hirnyk la sud-est de Pokrovsk. Acesta urmărește extinderea grupului de forțe rusești pe frontul Pokrovsk și eliminarea vulnerabilităților pentru contraatacuri ale forțelor ucrainene. 

Comandamentul militar rus probabil consideră că ambele operațiuni tactice sunt precondiții dezirabile pentru lansarea unei ofensive aprige asupra orașului Pokrovsk, notează ISW.

În ultimele zile, ISW a observat progresele Rusiei în aceste zone. Recent, trupele ruse au înconjurat pozițiile ucrainene la sud-est de Pokrovsk de-a lungul lacului de acumulare Karlivka și au forțat forțele ucrainene să se retragă din pozițiile lor din zonă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close