Antena 3 CNN Externe VIDEO. Primele imagini cu atacatorul lui Trump, după ce a fost ucis. Discuție între agenți, lângă cadavrul lui Crooks: „El e”

VIDEO. Primele imagini cu atacatorul lui Trump, după ce a fost ucis. Discuție între agenți, lângă cadavrul lui Crooks: „El e”

tragator trump
Imagini surprinse de camera montată pe echipamentul unui ofițer de poliție. Foto: Captură video/X
24 Iul 2024   •   18:23

Imaginile surprinse de camera montată pe echipamentul unui ofițer de poliție, la scurt timp după tentativa de asasinare a lui Donald Trump, arată agenți ai Serviciul Secret și ofițeri de poliție în apropierea trupului lui Thomas Matthew Crooks, tânărul de 20 de ani care a încercat să îl ucidă pe fostul președinte american.

O dâră de sânge poate fi văzută în apropierea trupului bărbatului  decedat, identificat ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, care a reușit să tragă în fostul președinte, la un eveniment de campanie la care Trump ținea un discurs.

O persoană din public, Corey Comperatore, în vârstă de 50 de ani, a fost ucis, iar alți doi - David Dutch, în vârstă de 57 de ani și James Copenhaver, de 57 de ani - au fost răniți grav, dar sunt în stare stabilă.

Noua filmare a apărut la câteva ore după ce directorul Serviciului Secret al SUA, Kim Cheatle, și-a dat demisia, după audierea din Congresul american, scrie BBC.

Videoclipul a fost postat pe rețeaua X de biroul senatorului republican Chuck Grassley.

„Un lunetist din Beaver l-a văzut și a trimis pozele astea. El e”, poate fi auzit spunând un agent al Serviciului Secret în videoclip, referindu-se la cadavrul trăgatorului.

„Ai avut aceleași imagini ca mine?” îl întreabă un ofiţer pe agentul fotografiilor.

„Cred că da. Da, [trăgătorul] și-a pus ochelarii”, răspunde agentul.

Ofițerul mai spune că lunetistul „a trimis pozele originale și l-a văzut (pe atacator) venind pe bicicletă și-a lăsat geanta jos, apoi l-a pierdut din vedere”.

Agentul mai întreabă dacă o bicicletă abandonată care a fost găsită în zonă a aparținut trăgatorului.

„Nu știm”, răspunde un ofițer.

Se mai aud discuții despre „victime în mulțime” și „persoane reținute care filmau”.

Senatorul Grassley este unul dintre membrii Congresului care cer o anchetă completă asupra incidentului.

Parlamentarii au chestionat-o pe doamna Kim Cheatle, deja fostă șefă a Secret Service, cu privire la pregătirile de securitate înainte de mitingul de campanie în timpul unei audieri de șase ore a Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților de luni.

Cheatle a spus că își asumă responsabilitatea pentru erorile de securitate, dar în timpul audierii a respins apelurile de demisie.

Ea a numit tentativa de asasinare „cel mai semnificativ eșec operațional al Serviciului Secret din ultimele decenii”.

Martorii au declarat că au văzut un bărbat suspect cu o pușcă pe un acoperiș, la miting, cu câteva minute înainte de împușcături.

Crooks a fost ucis de un lunetist la scurt timp după ce a tras cel puțin opt focuri de armă.

Donald Trump a fost rănit de un glonț la urechea dreaptă.  

Un ofițer de poliție a dezvăluit marți, în cadrul unei audieri, noi detalii uluitoare cu privire la deficiențele de securitate care au condus la aproape asasinarea lui Donald Trump.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close