VIDEO Garda de Coastă a SUA a publicat videoclipul recuperării epavei submersibilului Titan de pe fundul oceanului. Imaginile robotului telecomandat arată rămășițele submarinului care a explodat în timp ce încerca să ajungă la Titanic.
Consiliul de Investigații Marini (MBI) al Gărzii de Coastă a SUA a făcut public videoclipul recuperării epavei Titan. Imaginile, realizate dintr-un vehicul telecomandat la 26 iunie 2023, au fost prezentate comisiei care investighează cauzele care au condus la implozia submarinului în timpul audierii din 23 septembrie. Conform Rainews epava a fost recuperată și transportată într-o unitate securizată pentru analize suplimentare.
Ce a declarat cofondatorul Ocean Gate în faţa comiesiei de anchetă
"Nu poate fi sfârșitul explorării oceanelor adânci. Nu poate fi sfârșitul submarinelor de scufundări adânci și nu cred că va fi.", a declarat Guillermo Sohnlein, cofondatorul companiei Ocean Gate alături de Stockton Rush.
Sohnlein părăsise compania înainte de dezastrul Titan din iunie 2023. În mărturia sa, acesta a spus că Ocean Gate a vrut să creeze o flotă de patru sau cinci submersibile capabile să transporte cinci oameni la 6.000 de metri de apă: "Am vrut să oferim umanității un acces mai larg spre ocean, în special spre oceanul adânc."
Pe 22 iunie 2023, a fost confirmat decesul celor cinci pasageri aflați la bordul Titanului care a explodat în timpul călătoriei către epava Titanic: turiștii Hamish Harding, 58 de ani, Shahzada Dawood, 48 de ani, fiul ei Sulaiman Dawood, 19 ani. de ani, pilotul Marinei Franceze Paul-Henry Nargeolet și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush.
Epava submarinului a fost găsită pe fundul mării la o adâncime de peste 3.700 de metri și la aproximativ 490 de metri de resturile Titanicului, după o operațiune extinsă de căutare de cinci zile în Oceanul Atlantic de Nord.