Antena 3 CNN Externe VIDEO Momentul în care iahtul Bayesian al miliardarului dispărut Mike Lynch este înghițit de furtună

VIDEO Momentul în care iahtul Bayesian al miliardarului dispărut Mike Lynch este înghițit de furtună

iaht bayesian mike lynch
Catargul înalt al ambarcațiunii poate fi văzut în imaginile alb-negru, în timp ce ploaia pare să lovească în prim-plan | Sursă foto: Captură video X
de Andreea Ştefan    |    21 Aug 2024   •   10:26

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat momentul în care o furtună în largul coastei Siciliei a înghițit iahtul de lux Bayesian al miliardarului dispărut Mike Lynch, care transporta 22 de persoane, notează Independent.

Superyachtul era ancorat la aproximativ o jumătate de milă de coasta Porticello când s-a scufundat luni, în jurul orei locale 5 dimineața, în timp ce zona era lovită de o furtună.

Catargul înalt al ambarcațiunii poate fi văzut în imaginile alb-negru, în timp ce ploaia pare să lovească în prim-plan.

Oficialii italieni au declarat că se tem că magnatul britanic din domeniul tehnologiei Mike Lynch și alte cinci persoane ar putea fi prinși în interiorul vasului. Un expert a sugerat că aceștia s-ar putea baza pe pungile de aer pentru a supraviețui.

Vincenzo Zagarola de la paza de coastă italiană a declarat că aceasta este teoria de lucru a oficialilor din Sicilia, deoarece se crede că barca s-a scufundat rapid, iar eforturile de căutare și salvare pe mare și pe calea aerului nu au dat niciun rezultat până acum.

El a declarat: „Credem că sunt încă în interiorul bărcii, aceasta este ideea noastră foarte grea.

„Activitatea noastră de căutare și salvare maritimă și aeriană durează de aproximativ 36 de ore.

„Desigur, nu excludem faptul că nu se află în barcă, dar știm că barca s-a scufundat rapid. Presupunem că este posibil ca cele șase persoane dispărute să nu fi avut timp să iasă din barcă.”

Întrebat despre probabilitatea ca acestea să fie în viață, el a răspuns: „Niciodată să nu spui niciodată, dar răspunsul rezonabil ar trebui să fie nu”.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la o vilă aflată la doar 200 de metri distanță arată cum iahtul de 14 milioane de lire sterline dispare încet în largul coastei Porticello, Sicilia, în timp ce este înghițit de o tornadă de ploaie puternică. Luminile de pe iaht pot fi văzute și în depărtare.

Potrivit ziarului italian Giornale Di Sicilia, un martor a povestit cum s-a dus să verifice camerele de luat vederi după ce a auzit știrea despre iahtul scufundat.

Proprietarul vilei a declarat: „În doar șaizeci de secunde, puteți vedea nava dispărând. Din cele aproximativ douăzeci de camere instalate în casă, doar una nu a fost deranjată de vânt și ploaie. Se poate vedea clar ce se întâmplă. Nu s-a mai putut face nimic pentru navă. A dispărut într-un timp foarte scurt”.

Brigada de pompieri Vigili del Fuoco din Italia a declarat că elaborează un plan pentru a intra în epava navei Bayesian, care se află pe fundul mării în largul coastei, la o adâncime de 50 de metri.

Aceasta a descris operațiunea ca fiind „complexă”, cu scafandri limitați la schimburi subacvatice de 12 minute.

Turiștii dispăruți sunt: Lynch; fiica sa, Hannah Lynch; președintele băncii Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer; soția sa, Judy Bloomer; avocatul Clifford Chance, Chris Morvillo; și soția sa, Neda Morvillo.

Cincisprezece dintre cei 22 de pasageri și membri ai echipajului de la bord - inclusiv soția lui Lynch, Angela Bacares - au fost salvați după ce au scăpat într-o barcă de salvare.

Marți, o barcă de salvare portocalie umflată a fost ancorată în port, în apropiere de locul unde sunt trimise echipele de căutare.

Un cadavru, aparținând bucătarului-șef al navei, Recaldo Thomas, a fost recuperat luni la locul scufundării.

Lynch, care a fondat gigantul de software Autonomy în 1996, a fost achitat în iunie de comiterea unei fraude masive în legătură cu o vânzare de 11 miliarde de dolari americani (8,64 miliarde de lire sterline) către compania americană Hewlett Packard.

Excursia cu vaporul a fost o celebrare a achitării sale.

×
Subiecte în articol: Mike Lynch Bayesian iaht
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close