Antena 3 CNN Externe VIDEO Misiune în premieră a spionajului Alpha ucrainean. O dronă kamikaze a distrus un elicopter de atac rusesc Mi-28

VIDEO Misiune în premieră a spionajului Alpha ucrainean. O dronă kamikaze a distrus un elicopter de atac rusesc Mi-28

elicopter rusesc Mi-28
O dronă kamikaze ucraineană a lovit pentru prima oară un elicopter de atac rusesc Mi-28 în regiunea Kursk. FOTO captură video X WarTranslated (Dmitri)
de Georgiana Marina    |    07 Aug 2024   •   15:47

O dronă kamikaze ucraineană a lovit pentru prima oară un elicopter de atac rusesc Mi-28 în regiunea Kursk din Rusia, aceasta fiind o operațiune a forțelor speciale ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), spun surse pentru Ukrainska Pravda.

Bloggerul Aleksey Zemtsov, care conduce canalul Telegram Voevoda Veshchaet (Voevoda Broadcasts), a povestit despre avariile suferite de aparatul de zbor. Nu a precizat modelul, doar a remarcat că echipajul a reușit să aducă elicopterul la sol după atac. Zemtsov a susținut că echipajul era în viață și elicopterul a fost dus la reparații.

Pe mai multe canale Telegram au fost postate videoclipuri și imagini cu drona kamikaze lovind coada elicopterului.

Sursele Ukrainska Pravda au raportat că elicopterul rus a fost doborât de forțele speciale ucrainene folosind o dronă kamikaze. O sursă a precizat că la misiune au participat soldații din Grupul Special Alpha, care au doborât un Mi-28 rusesc deasupra regiunii Kursk, Rusia.

„Videoclipul arată clar drona lovind rotorul din spate al vehiculului inamic... Mai avem o mulțime de surprize neașteptate pentru ruși”, a spus o sursă ucraineană.

Mi-28 este un elicopter de atac care căuta și distruge vehicule blindate inamice, ținte aeriene și soldați.

Forţele ucrainene au distrus echipament rusesc într-un raid în regiunea Herson

Forţele speciale ale direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a efectuat marţi un raid, care a implicat debarcarea pe istmul (fâșie îngustă de pământ) Tendra, în regiunea Herson, riverană Mării Negre, şi a distrus un vehicul blindat amfibiu rus şi alte echipamente militare, a precizat GUR într-un comunicat, scrie Agerpres care citează EFE.

Forţele ucrainene implicate în operaţiune au distrus, de asemenea, echipamente radioelectronice inamice şi fortificaţii care fuseseră construite de trupele ruse ce controlau zona pe acea fâşie îngustă de uscat în Marea Neagră.

În timpul luptelor, rușii au suferit pierderi, acestea urmând să fie stabilite, se arată în comunicatul GUR, care adaugă faptul că forţele ucrainene au reuşit să finalizeze misiunea, desfăşurată pe timp de noapte, fără pierderi.

Conform informaţiilor militare ucrainene, istmul Tendra se întinde pe 65 de kilometri în partea de nord a Mării Negre şi are o lăţime de 1,8 kilometri.  Aceasta fâşie de uscat este situată în apropierea peninsulei Crimeea, de asemenea ocupată de Rusia.

Operaţiunea a fost desfășurată de membri ai unităţii Artan a GUR şi ai centrului naval al serviciilor de informaţii militare ucrainene, care ulterior s-au întors la baza lor.

O înregistrare video publicată în paralel cu comunicatul arată combatanţi ucraineni care avansează pe apă cu bărci şi jet ski-uri şi apoi inaintează pe fâşia de uscat, agitându-şi armele. În ultima parte a înregistrării video se aud rafale de arme din timpul luptelor cu forţele ruse. 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina armament
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close