Antena 3 CNN Externe VIDEO. Cum i-au păcălit ucrainenii pe ruși cu machete de avioane de luptă și Patriot: „Inamicul are mai puține rachete Iskander”

VIDEO. Cum i-au păcălit ucrainenii pe ruși cu machete de avioane de luptă și Patriot: „Inamicul are mai puține rachete Iskander”

profimedia-0887160766
Ucrainenii spun că i-au păcălit pe ruși cu machetele unor avioane și sisteme Patriot. Foto: Profimedia Images
de Robert Kiss    |    07 Iul 2024   •   00:22

Comandantul forțelor aeriene ucrainene a declarat sâmbătă că forțele sale au păcălit trupele ruse să tragă cu rachete Iskander în machete sofisticate desfășurate de ucraineni pentru a arăta ca ținte militare, potrivit pravda.ua.

Comandantul Mykola Oleshchuk a spus că modelele sunt avioane de luptă și o baterie de rachete sol-aer Patriot. Acestea au fost instalate pe un aerodrom din apropierea orașului central Krivoi Rog și a unui cartier din portul Odesa la Marea Neagră.

Un videoclip atașat postării, descris ca imagini de la o dronă de recunoaștere rusă, a arătat ceea ce Oleshchuk a spus că sunt rachete rusești Iskander care atacă machetele.

„Personalul forțelor aeriene a luat măsuri de apărare pasivă!” a scris Oleshchuk.

„Mulțumim tuturor celor care au ajutat cu machetele de înaltă calitate ale aeronavelor și sistemelor SAM. Inamicul are acum mai puține rachete Iskander și vor fi livrate mai multe machete”, a spus acesta.

Oleshchuk a precizat că a făcut publică informața „ca o excepție, pentru a arăta publicului că nu totul este așa cum pare”.

„Desigur, atât noi, cât și inamicul avem pierderi de echipamente și oameni. Dar niciuna dintre părți nu vorbește despre asta public. Este clar de ce”, a mai scris comandantul forțelor aeriene ucrainene.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close