Antena 3 CNN Externe Victorie zdrobitoare a Paridului Congresului la alegerile legislative din India

Victorie zdrobitoare a Paridului Congresului la alegerile legislative din India

Victorie zdrobitoare a Paridului Congresului la alegerile legislative din India
17 Mai 2009   •   13:59

Partidul Congresului, aflat la putere în India, a câştigat, într-o manieră triumfală alegerile legislative. Victoria depăşeşte cu mult previziunile analiştilor. Blocul naţionalist hindus de opoziţie şi-a recunoscut înfrângerea. Partidul Congresului este prezidat de văduva fostului premier asasinat Rajiv Gandhi, Sonia. Aceasta nu conduce, însă, şi guvernul, pentru a evita reacţiile nefavorabile faţă de originea sa italiană.

Funcţia de prim-ministru îi va reveni, în continuare, economistului Manmohan Singh. ?Poporul indian şi-a spus punctul de vedere, şi a făcut-o cu o deosebită claritate?, a declarat acesta după anunţarea rezultatelor. Victoria asupra opoziţiei naţionaliste hinduse reînvie speranţele într-un guvern stabil, care va ajuta ţara să facă faţă recesiunii globale şi tensiunilor cu Pakistanul.

?Rezultatele alegerilor oferă guvernului o libertate de acţiune mai mare decât ar fi putut spera vreodată?, a declarat Pratap Bhanu Mehta, preşedinte al Centrului de Cercetări Politice. Acest lucru este posibil ?nu numai pentru că nu mai are nevoie de sprijinul aliaţilor comunişti, dar şi prin diminuarea semnificativă a opoziţiei, care dă de asemenea Congresului libertate în domeniul politicii externe?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close