Antena 3 CNN Externe Lloyd Austin avertizează Israelul: numărul victimelor din Gaza este mult prea mare

Lloyd Austin avertizează Israelul: numărul victimelor din Gaza este mult prea mare

victime civile gaza
Lloyd Austin avertizează Israelul: numărul victimelor din Gaza este mult prea mare
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2024   •   22:05

Secretarul american al apărării Lloyd Austin i-a cerut vineri Israelului să protejeze mai bine populaţia civilă din Fâşia Gaza în timpul operaţiunii de neutralizare a mişcării palestiniene Hamas, începută în octombrie, transmite DPA, conform Agerpres

„Numărul victimelor este mult prea mare'”, a afirmat Austin, care participă la o reuniune a miniştrilor apărării din NATO, la Bruxelles.

„I-am abordat pe omologii mei într-o serie de ocazii şi îi încurajez să fie mai precişi şi să se asigure că protejăm civilii”, a adăugat oficialul american.

El a adăugat că Israelul trebuie să facă tot posibilul pentru a minimiza numărul victimelor civile în zona de luptă.

„Realizarea obiectivelor militare şi protejarea populaţiei civile într-o zonă de luptă nu se exclud reciproc'”, a spus Lloyd Austin.

Acesta a accentuat că membri ai Hamas se amestecă printre civili şi îi folosesc drept scuturi umane, ceea ce este o ''tactică vrednică de dispreţ''.

Actualul conflict dintre Israel și Hamas a început după atacul terorist masiv din 7 octombrie anul trecut, când militanții palestinieni au ucis cel puțin 1.189 de persoane în sudul Israelului. Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatici și duse în Fâșia Gaza.

Armata israeliană a răspuns cu o campanie de bombardamente, urmată de o operațiune terestră, împotriva pozițiilor Hamas din Fâșia Gaza. Conform autorităților Hamas, până vineri la prânz, acțiunile militare israeliene au dus la moartea a 37.266 de palestinieni (dintre care cel puțin 34 în ultimele 24 de ore) și rănirea a 85.102 de persoane.

Dintre ostaticii duși de militanții Hamas în Fâșia Gaza în timpul atacului din 7 octombrie, mulți au fost eliberați în luna noiembrie în cadrul unui schimb pentru prizonieri palestinieni deținuți în Israel, iar alții au fost recuperați - vii sau morți - de către trupele israeliene.

×
Subiecte în articol: Hamas atac israel victime cilive
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close