Antena 3 CNN Externe Vicepremierul Ungariei: Toţi cetăţenii ungari vor fi protejaţi, inclusiv cei persecutaţi în România

Vicepremierul Ungariei: Toţi cetăţenii ungari vor fi protejaţi, inclusiv cei persecutaţi în România

o_1bnt2mvv77e91jff7rk1g1l1q308.png
19 Aug 2017   •   14:05

Este datoria Ungariei să îşi protejeze cetăţenii din întreaga lume, inclusiv etnicii ungari care sunt persecutaţi în România prin metode aparent legale, a declarat vineri vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen.

"Ungaria ar trebui să urmeze exemplul Israelului, care îşi foloseşte toată influenţa pentru a proteja toţi israelienii din lume şi le oferă o locuinţă dacă sunt persecutaţi. ", a spus Zsolt Semjen.

11 persoane au fost premiate pentru reprezentarea emblematică a Ungariei în lume. Vicepremierul Ungariei a evidenţiat situaţia etnicilor maghiari din Venezuela, care trăiesc "în haos, în circumstanţe imprevizibile, în dictatură".

"Aceşti cetăţeni vor fi mereu bine primiţi în Ungaria, chiar şi cu familiile, chiar dacă unii membri nu vorbesc limba ungară, şi vor primi tot sprijinul pentru a se stabili aici", a spus Semjen.

Vicepremierul Ungariei a amintit situaţia etnicilor ungari din România, care "sunt persecutaţi şi se află sub atac continuu, prin intermediul unor metode aparent legale".

"Această tendinţă nu s-a încheiat... de aceea printre persoanele premiate în acest an se numără fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horvath, pentru a ne arăta susţinerea faţă de ea", a spus Semjen.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: România
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close