Antena 3 CNN Externe Veşti bune pentru românii care vor să plece peste Ocean. "Ar putea fi eliminate VIZELE"

Veşti bune pentru românii care vor să plece peste Ocean. "Ar putea fi eliminate VIZELE"

Veşti bune pentru românii care vor să plece peste Ocean. "Ar putea fi eliminate VIZELE"
de O.P.    |    25 Oct 2013   •   06:19

Guvernul canadian va colabora cu România pentru rezolvarea disensiunilor, anunţă Ed Fast, ministrul canadian al Comerţului, după ce ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că Parlamentul de la Bucureşti nu va ratifica acordul de liber-schimb UE-Canada dacă nu sunt eliminate vizele.

"Acordăm o mare importanţă relaţiilor cu ţări precum România şi Bulgaria şi suntem încrezători că putem soluţiona situaţia pe termen scurt sau mediu", a declarat Ed Fast, ministrul canadian responsabil de Comerţul Internaţional, conform site-ului LaPresse.ca.

Ottawa a impus vize cetăţenilor din trei ţări europene "din cauza afluxului brusc de refugiaţi", a amintit Fast, referindu-se la Cehia, România şi Bulgaria.

Însă vizele impuse cetăţenilor cehi au fost eliminate săptămâna trecută. Ed Fast a subliniat că există discuţii cu România şi Bulgaria, insistând că problema vizelor este "diferită" de cea a negocierilor privind acordul de liber-schimb.

"Colaborăm îndeaproape atât cu Bulgaria, cât şi cu România pentru a vedea cum vom putea rezolva această problemă şi cu aceste două ţări. Sunt convins că vom face progrese pe aceste două fronturi", a subliniat oficialul canadian.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close