Antena 3 CNN Externe Venezuela a suspendat licenţele de emisie pentru 34 de posturi radio şi tv

Venezuela a suspendat licenţele de emisie pentru 34 de posturi radio şi tv

Venezuela a suspendat licenţele de emisie pentru 34 de posturi radio şi tv
02 Aug 2009   •   13:16

34 de radiouri şi televiziuni au fost închise de Guvernul preşedintelui venezuelean Hugo Chavez. Alte 200 de staţii au fost ameninţate cu acţiuni similare. Proprietarii posturilor spun că este încălcată libertatea de expresie, şi că singura lor vină a fost că l-au criticat pe preşedinte.

"Asistăm la instauararea în Venezuela a celui mai important dispozitiv de restricţionare a libertăţii de exprimare, fără precedent în perioade democratice", a declarat Carlos Correa, directorul organizaţiei neguvernamentale pentru apărarea libertăţii de expresie Espacio Publico, citat de Mediafax.

Sute de persoane s-au adunat în faţa sediilor statiilor vizate în semn de protest. Oficialii au respins acuzaţiile de cenzură, şi spun că retragerea licenţelor s-a făcut din motive tehnico-administrative. Ei au respins în repetate rânduri ideea că acţiunea are la bază motive politice, deşi cu puţin timp în urmă preşedintele Hugo Chavez a catalogat drept ?teroriste? toate posturile de televiziune care critică acţiunile guvernului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Venezuela
Cele mai noi știri
Parteneri
x close