Antena 3 CNN Externe Vaticanul denunță ''instrumentalizarea'' religiei de către jihadiști. Cu ce ocazie?

Vaticanul denunță ''instrumentalizarea'' religiei de către jihadiști. Cu ce ocazie?

vatican.jpg
Foto: AGERPRES
19 Iun 2015   •   21:00

Vaticanul a făcut vineri apel la creștini și musulmani, cu ocazia începerii Ramadanului, ''să se opună împreună violenței comise în numele religiei'', într-un moment în care mișcările jihadiste ''instrumentalizează'' islamul, relatează AGERPRES.

Cardinalul Jean-Louis Tauran, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, le-a adresat urări din partea Bisericii Catolice musulmanilor din întreaga lume cu ocazia lunii de post.

Încercarea unor grupări violente de a-și ''justifica'' crimele este ''o manifestare evidentă a instrumentalizării religiei pentru a obține putere și bogăție'', a denunțat cardinalul francez, referindu-se la organizații precum Statul Islamic (SI), Al-Qaida sau Boko Haram, fără însă a le numi.

Subliniind faptul că sunt vizate mai multe comunități religioase, creștine și musulmane, monseniorul Tauran a denunțat asasinatele, distrugerea patrimoniului religios și cultural, emigrația forțată, violurile în rândul femeilor, ''traficul cu persoane, comerțul cu organe și chiar vânzarea de cadavre!''.

În cursul dimineții, Papa Francisc i-a primit pe Nunțiul din Siria, monseniorul Mario Zenari, și pe Patriarhul Ignatie Efrem al II-lea, Primat al Bisericii Ortodoxe Siriace.

Față de războaiele și persecuțiile împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu, ''puterile acestei lumi'' par ''incapabile să găsească soluții'', a deplâns Papa Francisc la întâlnirea sa cu Patriarhul Ignatie Efrem al II-lea. ''Câtă durere! Câte victime nevinovate! Sângele martirilor este sămânța unității în Biserică'', a adăugat Suveranul Pontif.




×
Subiecte în articol: Vatican
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close