Antena 3 CNN Externe Vatican. Un preot fals, prins încercând să asculte confesiuni

Vatican. Un preot fals, prins încercând să asculte confesiuni

Vatican. Un preot fals, prins încercând să asculte confesiuni
06 Iul 2008   •   18:35

Un bărbat care a pretins că este preot a fost prins încercând să asculte confesiuni la bazilica Sfântul Petru din Vatican, a declarat un judecător din oraşul-stat. Gianluigi Marrone a spus, într-un interviu pentru cotidianul L'Osservatore Romano din Vatican, că bărbatul avea haine de cleric şi documente de acces, fără să precizeze însă când a avut loc incidentul.

Judecătorul Marrone a mai spus că pretinsul preot, surprins în bazilică încercând să ia parte la confesiuni, a fost judecat de un tribunal din Vatican. Măsurile care vor fi luate împotriva acestuia nu au fost totuşi dezvăluite. “Era în haine de preot, dar ochiul expert al personalului nostru nu a avut nevoie de prea mult timp ca să observe ceva suspect în comportamentul bărbatului”, a spus Marrone, citat de BBC.

Documentele şi legitimaţia de acces în Vatican păreau în regulă, însă o verificare cu ajutorul autorităţilor italiene au dus la demascarea bărbatului, care se mai dăduse drept preot în Italia şi înainte. “A fost un caz de uzurpare a unui titlu ecleziastc şi astfel a fost judecat de tribunalul nostru”, a încheiat Marrone.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close