Antena 3 CNN Externe Vas de vânătoare japonez în flăcări

Vas de vânătoare japonez în flăcări

Vas de vânătoare japonez în flăcări
15 Feb 2007   •   18:40

O navă sub pavilion japonez urmărită de ecologiştii care luptă împotriva vânătorilor de balene a luat foc în largul coastei Noii Zeelande. Un marinar este dat dispărut. Restul echipajului a reuşit să părăsească nava la timp. Nava Nisshin Maru a emis de dimineaţă un semnal de urgenţă, prin care anunţa că majoritatea membrilor echipajului au părăsit vaporul. La bord rămăseseră doar 20 de marinari care au încercat să combată incendiul. Unul dintre ei a dispărut.

La această oră principala prioritate este găsirea marinarului. Nu se ştie sigur dacă acesta a dispărut in timpul incendiului sau in timpul evacuării de pe navă. Autorităţile maritime se tem de un dezastru ecologic. ?Suntem sceptici în ceea ce priveşte nava, nu numai pentru faptul că este un vas de vânătoare dar şi pentru că este foarte avariat iar la bord sunt multe substanţe chimice periculoase ? , a declarat ministrul Mediului Noii Zeelande.

Nava făcea parte parte dintr-o flotă urmărită de ecologişti care luptă împotriva celor care vânează balene. Oficialii japonezi neagă însă orice implicare. Între flota japoneză şi ambarcaţiunile ecologiştilor se dă o adevărată bătălie pentru stoparea vânătorii de balene. Cauza izbucnirii incendiului rămâne deocamdată cunoscută.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close