Antena 3 CNN Externe Vânzarea Saab a fost amânată din cauza implicării mafiei ruse

Vânzarea Saab a fost amânată din cauza implicării mafiei ruse

Vânzarea Saab a fost amânată din cauza implicării mafiei ruse
03 Feb 2010   •   05:20

Guvernul american a contribuit la oprirea General Motors de la a vinde Saab unui producător olandez în decembrie din cauza unei posibile implicări în afacere a mafiei ruse, scrie presa suedeză.
Potrivit publicaţiei Dagens Industri , guvernul suedez a cerut serviciului de informaţii, Sapo, să ancheteze afacerile financiare ale grupului Convers, companie de investiţii din Rusia deţinută de familia miliardarului Alexander Antonov care era unul din acţionarii importanţi ai Spyker, când producătorul auto olandez a făcut oferta de a achiziţiona Saab în decembrie.
Ancheta a ajuns la concluzia unei "puternice suspiciuni " de legături între Antonov şi crima organizată, informaţie ce a fost furnizată FBI. Consiliul de administraţie al GM a fost contactat de guvernul american, care a cerut oprirea vânzării.
De atunci, fondatorul Spyker, Victor Muller, a preluat controlul celor 4.6 milioane de acţiuni ce erau deţinute de Convers Group. Aceasta deschis uşa pentru o nouă ofertă de achiziţie a Saab, care a fost aceeptată de GM săptămâna trecută.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Saab FBI servicii secrete
Cele mai noi știri
Parteneri
x close