Antena 3 CNN Externe Vălul islamic încinge spiritele în Franţa. Confruntări violente, după arestarea unui bărbat care a încercat să sugrume un poliţist

Vălul islamic încinge spiritele în Franţa. Confruntări violente, după arestarea unui bărbat care a încercat să sugrume un poliţist

 Vălul islamic încinge spiritele în Franţa. Confruntări violente, după arestarea unui bărbat care a încercat să sugrume un poliţist
Foto: middleeast.about.com
20 Iul 2013   •   20:01
Confruntări violente au avut loc la Trappes, la vest de Paris, între poliţişti şi manifestanţii care protestau faţă de arestarea unui bărbat ce s-a opus controlului soţiei sale ce purta un văl. Ministrul francez de Interne a anunţat revenirea „ordinii publice”.

"Niciun motiv nu justifică aceste violenţe, ele sunt inacceptabile", a declarat ministrul Manuel Valls, în cursul unei vizite la Marsilia (sud), informează AFP.

"Ordinea publică este restabilită, ea va fi restabilită la Trappes (...). Efective numeroase sunt mobilizate şi vor rămâne astfel tot weekendul", a adăugat oficialul francez.

În urma incidentului, un băiat în vârstă de 14 ani a fost rănit grav la nivelul unui ochi de către un proiectil de origine nedeterminată. Potrivit martorilor, tânărul a fost atins de un tir cu bile de cauciuc, o armă non-letală utilizată de forţele de ordine.

Confruntările violente au avut loc după arestarea unui bărbat care s-a opus controlării de către poliţie a soţiei sale care purta un văl integral.Bărbatul a încercat să sugrume un poliţist în cursul controlului. El a fost predat sâmbătă dimineaţa parchetului, care a cerut plasarea sa sub control judiciar, urmând să fie convocat în termen de două luni la tribunal.

Sase persoane au fost reţinute şi plasate în arest preventiv, în urma unor confruntărilor de vineri noapte.

O lege interzice acoperirea feţei în spaţiul public, sub pedeapsa cu amenda, a intrat în vigoare în aprilie 2011. 

×
Subiecte în articol: val islamic val musulmani
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close