Antena 3 CNN Externe Conservatoarea franceză Valerie Pecresse ar putea fi adversarul lui Macron în turul 2

Conservatoarea franceză Valerie Pecresse ar putea fi adversarul lui Macron în turul 2

Un nou sondaj a arătat-o pe conservatoarea franceză Valerie Pecresse drept cel mai mare adversar al preşedintelui Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din aprilie 2022.

Valerie Pecresse
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Dec 2021   •   16:23

Politicianul de extremă dreaptă, Eric Zemmour, care a ajuns pe locul doi după Macron în mai multe sondaje, şi-a văzut cota sa de popularitate scăzând de la 16% în octombrie la 14,5%. Liderul Partidului Verzilor, Yannick Jadotşi Jean-Luc Melenchon de extrema stângă au fiecare 8,5% din intenţiile de vot.

Conform Reuters, un nou sondaj a arătat-o pe conservatoarea franceză Valerie Pecresse drept cel mai mare adversar al preşedintelui Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din aprilie 2022.

Sondajul Ipsos/Sopra Steria a arătat că Pecresse, care la începutul acestei luni a câştigat alegerile primare ale partidului său Les Republicains pentru a candida la alegerile prezidenţiale, a obţinut 17% din intenţiile de vot din primul tur, în urma celor 25,5% obţinute de Macron, dar cu 10 puncte în creştere faţă de un sondaj anterior din octombrie, potrivit Mediafax.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close