Antena 3 CNN Externe Val de critici după ce Elon Musk a anunţat o schimbare pe platforma X

Val de critici după ce Elon Musk a anunţat o schimbare pe platforma X

elon musk X
Elon Musk, proprietarul reţelei sociale X ( n.r fostul Twitter) Foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    19 Oct 2024   •   23:00

Elon Musk a stârnit un val de critici după ce a anunțat o modificare controversată pe platforma X, care permite utilizatorilor să vadă postările conturilor blocate, deși nu pot interacționa cu ele. Mulți consideră că această schimbare afectează confidențialitatea, scrie The Jerusalem Post. 

Elon Musk, proprietarul X ( n.r fostul Twitter), a anunțat o actualizare controversată pe platforma X, care va permite utilizatorilor să vadă postările altor conturi, chiar dacă sunt blocate. Anunțul oficial, publicat miercuri pe contul de „Engineering on X", spune:

„În curând, vom lansa o schimbare a modului în care funcționează blocarea. Dacă postările tale sunt publice, conturile blocate le vor putea vedea, dar nu vor putea interacționa (aprecia, comenta, reposta etc.).”

Acest anunț a generat reacții negative, mulți exprimându-și îngrijorarea în legătură cu impactul asupra confidențialității. 

 „Aceasta nu este blocare, este susținerea hărțuirii”. Un alt comentariu a spus: „Acum funcția de blocare este inutilă. X tot vine cu idei grozave. Sper că asta incalcă termenii de serviciu ai App Store-ului”.

„Oamenii îi blochează pe cei pe care nu vor să-i vadă sau să fie văzuți de aceștia. Acesta e scopul. Ei NU vor transparență... de ce nu vă opriți ?" 

„Oh, da. Acum, acea persoană ciudată pe care ai blocat-o poate vedea din nou cronologia ta",

„Sigur, nu pot interacționa, dar pot face capturi de ecran și repostări, etc... Fantastic. 

 „Ascundeți aprecierile, dar arătați contul meu persoanelor blocate, oare ce o sa mai inventaţi?"

„Pirații de conținut vor iubi asta. Faceți ceva pentru a ne proteja de furtul de conținut acum că ați eliminat unul dintre puținele instrumente pe care le aveam pentru a ne proteja?", au mai spus utilizatorii reţelei sociale. 

De când Elon Musk a preluat X în 2022, a fost criticat pentru modificările care, potrivit utilizatorilor, nu au fpcut decăt să permită răspândirea de dezinformări și discursuri de ură pe platformă.

În iunie, Musk a eliminat funcția care permitea utilizatorilor să vadă ce postări au apreciat alții, demers care a iritat din nou utilizatorii reţelei sociale.

×
Subiecte în articol: Elon Musk platforma X
Parteneri
x close