Antena 3 CNN Externe Vaccin care dublează viaţa bolnavilor de cancer la creier, descoperit de cercetătorii din SUA

Vaccin care dublează viaţa bolnavilor de cancer la creier, descoperit de cercetătorii din SUA

Vaccin care dublează viaţa bolnavilor de cancer la creier, descoperit de cercetătorii din SUA
05 Oct 2010   •   17:01

Bolnavii de cancer la creier ar putea fi salvaţi. Cercetătorii americani au descoperit un vaccin revoluţionar, care dublează sau chiar triplează şansele de supravieţuire ale pacienţilor. Medicamentul nu funcţionează însă la toţi bolnavii, ci numai la 40 % dintre ei.

Chiar şi cu un tratament puternic, pacienţii care au acest tip de cancer nu ajung să trăiască mai mult de un an. Vaccinul inovator se foloseşte de sistemul imunitar al corpului pentru a ataca tumora. El nu funcţionează însă la toţi pacienţii, ci numai la aceia la care tumora eliberează un anumit tip de proteină. Asta înseamnă aproximativ 40 % dintre bolnavi.

Medicii spun că rezultatele vaccinului sunt foarte bune, însă deocamdată nu le pot promite pacienţilor nimic. ?Întotdeauna avem grijă să nu promitem ceea ce nu se poate întâmpla. Este tot în stadiul experimental. Dar pacienţii trăiesc de două sau trei ori mai mult cu vaccinul?, a declarat medicul John Sampson.

Din experimentele de până acum, s-a ajuns la concluzia că, în comparaţie cu tratamentul obişnuit, vacciul a dublat timpul de supravieţuire al pacientului. Au fost şi cazuri în care bolnavii au supravieţuit până la şase ani, fără să existe semne că tumora ar putea reveni.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vaccin bolnavi
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close