Antena 3 CNN Externe Ursula von der Leyen va merge în Polonia pentru o reuniune cu liderii ţărilor afectate de inundaţii

Ursula von der Leyen va merge în Polonia pentru o reuniune cu liderii ţărilor afectate de inundaţii

ursula von der leyen
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va merge joi în Polonia / Sursa foto: Getty Images
de R.M.    |    18 Sep 2024   •   15:54

 Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, se va deplasa joi la Wroclaw (vestul Poloniei) pentru a discuta cu liderii ţărilor afectate de inundaţiile cauzate de furtuna Boris, a anunţat miercuri guvernul polonez, informează AFP, potrivit Agerpres.

De o săptămână, rafale violente de vânt şi precipitaţii neobişnuit de puternice au lovit zone întregi din Austria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia.

Bilanţul intemperiilor şi inundaţiilor provocate de furtuna Boris a ajuns la 22 de morţi în regiune, în timp ce autorităţile încep să evalueze pagubele materiale, care s-ar putea cifra la miliarde.

La Wroclaw, un oraş ameninţat de inundaţii, „este planificată o reuniune” cu prim-miniştrii polonez, ceh, slovac şi cu cancelarul austriac, a precizat într-un comunicat guvernul Poloniei.

„La invitaţia prim-ministrului Tusk, preşedinta Von der Leyen se va deplasa în zona de risc Wroclaw, pentru a evalua situaţia creată de puternicile inundaţii şi ploi care au lovit recent Polonia”, a declarat pentru presă la Bruxelles o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

„Împreună cu premierul (polonez) Tusk, premierul slovac Fico, premierul ceh Fiala şi cancelarul austriac Nehammer, ea va discuta despre măsurile luate de autorităţi pentru a răspunde la această criză", a adăugat Arianna Podesta.

Un briefing de presă este prevăzut să aibă loc după această reuniune.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close