Antena 3 CNN Externe Ursula von Der Leyen amână pentru săptămâna următoare prezentarea noii sale echipe de comisari

Ursula von Der Leyen amână pentru săptămâna următoare prezentarea noii sale echipe de comisari

ursula von de leyen presedinta comisia europeana agerpres
Ursula von Der Leyen amână prezentarea noii sale echipe de comisari. Foto: Agerpres
10 Sep 2024   •   13:45

La solicitarea Comisiei Europene, discuţia privind structura viitorului executiv comunitar, prevăzută iniţial pentru ziua de miercuri, 11 septembrie, va avea loc marţi, 17 septembrie, la ora locală 9:00, la Strasbourg, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt adjunctă a Parlamentului European, Delphine Colard, pe platforma X.

Agenţia de presă EFE a relatat anterior, citând două surse parlamentare, că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îşi va prezenta echipa de comisari pentru noua legislatură abia săptămâna viitoare, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg (Franţa), şi nu săptămâna aceasta, aşa cum fusese planificat oficial, din cauza unei proceduri naţionale restante în legătură cu nominalizarea făcută de Slovenia, scrie Agerpres

Două surse parlamentare au confirmat că Ursula von Der Leyen nu își va prezenta echipa miercuri

Două surse parlamentare au confirmat pentru EFE că politiciana germană nu îşi va prezenta public echipa miercuri şi nici nu va participa la Conferinţa preşedinţilor din Parlamentul European - la care se întâlnesc liderii grupurilor politice şi preşedintele instituţiei - pentru a prezenta structura şi responsabilităţile care au fost date fiecărui candidat.

Potrivit uneia dintre surse, este vorba doar despre o "întârziere tehnică" din cauza absenţei unei nominalizări oficiale a candidatului sloven, a cărui ţară şi-a schimbat propunerea la jumătatea procesului. Potrivit legislaţiei slovene, nominalizarea trebuie să aibă aprobarea parlamentului naţional.

Marţea viitoare Von der Leyen va prezenta public structura şi responsabilităţile echipei sale

Conform noului plan, marţea viitoare Von der Leyen va participa la întâlnirea cu liderii de grup şi va prezenta public structura şi responsabilităţile echipei sale.

Este un puzzle complicat în care numele trebuie să se potrivească cu diferitele portofolii şi atribuţii politice, precum şi să respecte un anumit echilibru de gen, origine geografică sau apartenenţă politică în repartizarea responsabilităţilor, remarcă EFE.

Parlamentul European va trebui să examineze comisarii propuşi

Odată ce Von der Leyen îşi va face publică lista, Parlamentul European trebuie să examineze comisarii propuşi în audierile la care le vor testa cunoştinţele şi priorităţile în viitoarea legislatură şi le vor studia CV-ul şi pregătirea, precum şi eventualele incompatibilităţi.

Nu este o simplă procedură şi de fapt este obişnuit ca unii dintre candidaţi să ocupe postul să pice examenul şi să fie înlocuiţi cu un alt candidat, aminteşte EFE.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Ursula von der Leyen
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close