Antena 3 CNN Externe Ursula von der Leyen a vorbit cu Joe Biden. UE şi SUA sunt „parteneri, prieteni şi aliaţi"

Ursula von der Leyen a vorbit cu Joe Biden. UE şi SUA sunt „parteneri, prieteni şi aliaţi"

New Project - 2024-07-21T135342.514
de Andreea Ştefan    |    21 Iul 2024   •   13:55

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, recent realeasă pentru un nou mandat în fruntea executivului european, și președintele american Joe Biden, aflat sub presiune tot mai mare în SUA, au avut sâmbătă o convorbire telefonică, informează dpa duminică.

Atât von der Leyen, cât şi Casa Albă au confirmat că Biden a felicitat-o pe Von der Leyen pentru realegerea ei. Potrivit guvernului SUA, discuţia s-a referit şi la sprijinul pentru Ucraina şi la eforturile de a trage la răspundere Rusia pentru agresiunea sa.

Von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a scris într-o postare pe platforma X că UE şi SUA se confruntă cu provocări comune în Europa, Orientul Mijlociu şi regiunea Indo-Pacific. Ea a apreciat că UE şi SUA sunt „parteneri, prieteni şi aliaţi".

„Vă mulţumesc pentru felicitările dumneavoastră călduroase pentru realegerea mea în timpul apelului nostru. Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt parteneri, prieteni şi aliaţi. Ne confruntăm cu provocări comune în Europa, Orientul Mijlociu şi Indo-Pacific'', a scris Von der Leyen sâmbătă seară pe reţeaua de socializare X într-un mesaj adresat lui Biden.

Casa Albă a informat într-un comunicat că ambii lideri „şi-au reafirmat angajamentul de a menţine o relaţie solidă între Statele Unite şi Uniunea Europeană" şi şi-au exprimat disponibilitatea „de a face faţă împreună celor mai mari provocări mondiale".

Acest apel coincide cu creşterea presiunii în cadrul Partidului Democrat asupra lui Biden, în vârstă de 81 de ani, acum izolat la domiciliu după ce s-a infectat cu coronavirus, aminteşte EFE. Un număr tot mai mare de membri de partid îi cer să nu mai candideze la alegerile prezidenţiale din noiembrie, în primul rând din cauza prestaţiei sale slabe într-o dezbatere televizată cu contracandidatul său Donald Trump care a ridicat mari îndoieli cu privire la capacităţile sale mentale şi fizice.

În schimb, Von der Leyen a obţinut joi un nou mandat de cinci ani, ca şefă a Comisiei Europene, după ce a primit votul favorabil, cu o mare majoritate, al Parlamentului European.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close