Antena 3 CNN Externe Urmările protestelor: Cadavrul unui tânăr, descoperit în curtea unui spital din Chişinău

Urmările protestelor: Cadavrul unui tânăr, descoperit în curtea unui spital din Chişinău

Urmările protestelor: Cadavrul unui tânăr, descoperit în curtea unui spital din Chişinău
15 Apr 2009   •   08:59

Voturile de la alegerile parlamentare din Republica Moldova vor fi renumărate miercuri de membrii Comisiei Electorale Centrale. Ei vor verifica şi listele electorale, după ce opoziţia a reclamat că pe acestea ar fi fost incluse persoane decedate.

Între timp, ies la iveală alte probleme. Trupul neînsufleţit al unui tânăr moldovean a fost aruncat în curtea Spitalului de Urgenţă din capitala Republicii Moldova, relatează Jurnalul de Chişinău, în ediţia online. Totul s-ar fi petrecut marţea trecută, după protestele din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Presa moldoveană relatează din ce în ce mai multe cazuri ale unor tineri care au murit în urma protestelor de săptămâna trecută din Chişinău.

Cadavrul lui Ion Tâbuleac în vârstă de 22 de ani a fost găsit în noaptea de 7 aprilie aruncat în curtea unui spital din Chişinău. Martorii spun că trupul tânărului a fost aruncat dintr-o maşină albă ce aparţinea Ministerului Afacerilor Interne Moldovean.

Părinţii acestuia au fost anunţaţi în dimineaţa zilei de 8 aprilie. Medicii care au anunţat decesul le-au spus părinţilor că tânărul ar fi murit electrocutat.

Declaraţia acestora nu a fost însă confirmată de tatăl băiatului care susţine că fiul său avea răni multiple şi urme de violenţă.

În plus, mama tânărului susţine că acesta nu avea acte la el, astfel că nu înţelege cum de au fost anunţaţi chiar a doua zi despre moartea acestuia.

"Băiatul nostru nu avea niciun document la el. Prima oară ne-au spus că l-au găsit în stradă. Dacă ar fi fost găsit în halul acela întâmplător în stradă ne întrebăm cum de-au reuşit să afle cine e şi de unde e, că a doua zi au şi luat legatura cu noi şi ne-au informat despre moartea lui", a declarat mama tânărului moldovean, pentru sursa citată.

Certificatul de deces arată că moartea tânărului a survenit în urma unei traume la nivelul toracelui.

Nu este singurul caz prezentat de presa din Republica Moldova.

Publicaţia moldoveană Timpul prezintă şi cazul lui Valeriu Boboc, un alt tânăr moldovean care a decedat în timpul protestelor. Se pare că el a fost ucis în urma descinderii în forţă a poliţiei asupra protestatarilor, în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Potrivit poliţiei, trupul neînsufleţit al lui Valeriu Boboc a fost găsit în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Între timp, Comisia Electorală Centrală a anunţat că va renumăra voturile în cursul zilei de miercuri. Justiţia moldoveană a interzis reprezentanţilor opoziţiei să realizeze copii ale listelor de alegători.

La numărătoare nu vor participa şi partidele de opoziţie. Liderii acestora susţin că vor strânge probe care vor demostra că alegerile au fost fraudate de Partidul Comunist.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Chisinau liste electorale cadavru
Cele mai noi știri
Parteneri
x close