Antena 3 CNN Externe Uraganul Otto a făcut prăpăd în Costa Rica. Cel puţin zece persoane decedate, 11.000 de sinistraţi şi 2.778 de kilometri de drumuri distruse

Uraganul Otto a făcut prăpăd în Costa Rica. Cel puţin zece persoane decedate, 11.000 de sinistraţi şi 2.778 de kilometri de drumuri distruse

agabbbb.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Noi 2016   •   12:16

Uraganul Otto, care a afectat săptămâna trecută Costa Rica, a lăsat în urmă cel puţin zece persoane decedate, 11.000 de sinistraţi şi 2.778 de kilometri de drumuri distruse într-un total de 412 de localităţi, potrivit autorităţilor guvernamentale citate de EFE.

Este primul bilanţ realizat de Comisia Naţională de Urgenţă după trecerea uraganului care a afectat cu ploi abundente întreaga ţară şi a devastat zona din nord în special cantoanele Los Chiles, Guatuso, Upala, Bagaces şi La Cruz.

Pagubele preliminare suferite de drumuri sunt estimate la 13 milioane de dolari, cu un drum total impracticabil la Bagaces din cauza distrugerii unui pod, alături de 1.598 de case care au fost avariate.

CNE a pus la dispoziţia sinistraţilor 30 de hoteluri. Preşedintele ţării, Luis Guillermo Solís, a recunoscut că există probleme în privinţa furnizării de alimente sinistraţilor găzduiţi în 12 hoteluri din localitatea Upala. El a asigurat însă că autorităţile guvernamentale se vor deplasa în zonă pentru a putea livra celor afectaţi ajutoare şi medicamente.

Institutul Costarican al Electricităţii a restabilit 95 % din cele 62.000 de linii electrice afectate de uragan şi a reparat avariile suferite de serviciul de telecomunicaţii.

Otto s-a abătut asupra ţării ca uragan de categoria 2, cu vânturi de până la 175 de kilometri pe oră şi ploi de 200 de litri pe metrul pătrat, echivalând cu precipitaţiile dintr-o întreagă lună de iarnă. Ploile abundente au provocat alunecări de teren, avalanşe de pietre şi căderi de copaci în cantoanele La Cruz, Upala, Guatuso, Los Chiles şi Bagaces.

Otto este cel mai mare uragan care loveşte direct Costa Rica din istoria statisticilor meteorologice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Costa Rica sinistrati morti
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close