Antena 3 CNN Externe Uraganul Hana a făcut ravagii în Haiti. 500 de persoane au murit

Uraganul Hana a făcut ravagii în Haiti. 500 de persoane au murit

Uraganul Hana a făcut ravagii în Haiti. 500 de persoane au murit
06 Sep 2008   •   11:11

Stare de urgenţă în Carolina de Nord şi Virginia, din cauza uraganului Hannah. Uraganul şi-a mai pierdut din forţă acum, dar în Haiti a făcut un adevărat prăpăd. Peste 500 de oameni au murit şi mii de familii au rămas fără case. În Haiti totul este devastat după trecerea uraganului Hanna. Plantaţiile au fost distruse şi zeci de drumuri sunt inundate.

Sute de case au fost acoperite de ape, iar oraşele sunt de nerecunoscut. Din cei 300.000 de locuitori, 200.000 sunt sinistraţi. Parlamentul a decretat "starea de urgenţă umanitară", dar speranţa stă în ajutorul internaţional.

Uniunea Europeană a alocat deja două milioane de euro pentru victimele uraganului Hanna, iar o sumă egală a fost destinată celor care au avut de suferit din cauza lui Gustav. În demersul umanitar s-au alăturat Statele Unite şi mai multe agenţii ale ONU.

Hanna, a slăbit în intensitate şi este catalogată drept furtună tropicală. Totuşi, a dus deja ploi puternice şi inundaţii în Statele Unite. Primele efecte s-au simţit în Carolina de Sud şi Carolina de Nord. Meteorologii au veşti proaste.

Un alt uragan, Ike, aflat deocamdată în largul Oceanului Atlantic se îndreaptă tot către Haiti, unde ar amplifica dezastrul lăsat în urmă de uraganele Gustav şi Hanna. În plus, Ike ameninţă şi statul american Florida.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close