Antena 3 CNN Externe Unul din medicii care i-au dat ketamină lui Matthew Perry a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției

Unul din medicii care i-au dat ketamină lui Matthew Perry a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției

BeFunky-collage - 2024-08-31T230140.093
de Claudia Popovici    |    31 Aug 2024   •   23:12

Mark Chavez, unul dintre cei doi doctori acuzați în legătură cu moartea lui Matthew Perry, starul din serialul „Friends", a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției și urmează să pledeze vinovat la o acuzație legată de droguri. Procurorii au mai susținut că Chavez a obținut ketamină prin depunerea unei rețete false folosind numele unui fost pacient și a făcut declarații false către un distribuitor en-gros de ketamină. Potrivit surselor judiciare, medicul riscă să fie condamnat la 10 ani de închisoare, scrie Associated Press, NBC News și ABC News, citate de publicaţia People. 

Vineri, 30 august, Chavez, în vârstă de 54 de ani, a apărut la Tribunalul Federal Roybal pentru a fi pus sub acuzare în cazul celor cinci persoane acuzate de implicare în moartea actorului Matthew Perry, starul din serialul „Friends”, care a decedat la vârsta de 54 de ani în octombrie 2023, după ce i-au fost administrate trei injecții cu ketamină în acea zi.

Chavez a fost acuzat de conspirație pentru distribuirea de ketamină, după ce a recunoscut anterior că a vândut ketamină doctorului Salvador Plasencia, care, la rândul său, ar fi furnizat droguri asistentului lui Perry, Kenneth Iwamasa.

În fața judecătorului magistrat Jean Rosenbluth, Chavez a declarat că își înțelege drepturile, iar judecătorul a fost de acord să permită continuarea acordului de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, potrivit Associated Press, NBC News și ABC News.

Conform AP, Rosenbluth i-a permis doctorului din San Diego să rămână liber pe o cauțiune de 50.000 de dolari, cu mai multe condiții, inclusiv predarea licenței medicale și a pașaportului.

După data instanței, avocatul lui Chavez, Matthew Binninger, a declarat reporterilor că acesta este „incredibil de regretabil” și că acceptă responsabilitatea sa în moartea lui Perry.

„Face tot ce îi stă în putință pentru a repara greșeala care s-a întâmplat aici,” a spus Binninger, potrivit AP. „Face tot posibilul să coopereze, să ajute în această situație, și este extrem de regretabil", a mai spus el. 

„El face tot posibilul să coopereze și să ajute în această situație,” a continuat avocatul, adăugând că Perry era „universal iubit, și este păcat ce s-a întâmplat.”

Potrivit ABC News, Binninger a menționat că, deși Chavez a pledat oficial nevinovat vineri, acesta va pleda vinovat la o audiere de schimbare a pledoariei, care nu a fost încă programată.

Procurorii au declarat că Chavez ar putea fi condamnat la până la 10 ani de închisoare la sentință, potrivit surselor.

Binninger a mai spus că Chavez a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției deoarece anchetatorii federali „au făcut o treabă excelentă în investigația lor,” potrivit NBC News. „Clientul meu vrea să facă ceea ce este corect,” a spus avocatul, conform sursei. „El va continua să coopereze.”

Binninger nu a răspuns imediat solicitării de comentarii din partea publicaţiei People.

Procurorii federali au susținut anterior că Perry, care a fost deschis în legătură cu luptele sale cu dependența, a fost exploatat de inculpați și a devenit din nou dependent de droguri înainte de moartea sa din 28 octombrie 2023.

Conform acordului de recunoaștere a vinovăției, Chavez obișnuia să opereze o clinică de ketamină și a deturnat o parte din ketamină din clinică. El a recunoscut că a vândut ketamină lui Plasencia, iar procurorii au mai susținut că Chavez a obținut ketamină prin depunerea unei rețete false folosind numele unui fost pacient și a făcut declarații false către un distribuitor en-gros de ketamină.

Alți inculpați arestați în acest caz includ Plasencia, Jasveen Sangha, care este acuzat de distribuirea ketaminei care a cauzat moartea lui Perry; Iwamasa, asistentul lui Perry la momentul decesului său; și Erik Fleming, o cunoștință a lui Perry care ar fi coordonat tranzacția cu ketamină.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close