Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Uniunea Europeană exercită presiuni asupra reţelelor de socializare în legătură cu ştirile false

Uniunea Europeană exercită presiuni asupra reţelelor de socializare în legătură cu ştirile false

o_1cc1jq8fjmun18rm3nb191bnj8.jpg
26 Apr 2018   •   21:35

Bruxellesul a plasat joi sub presiune reţele de socializare şi platforme ca Facebook şi Twitter, pentru ca acestea să lupte şi mai mult împotriva dezinformării online, prin faptul că nu a exclus să propună, la sfârşitul lui 2018, măsuri de reglementare în acest domeniu, dacă va fi necesar, relatează AFP.

Această iniţiativă a Comisiei Europene (CE) are loc cu mai bine de un an înaintea alegerilor europene din mai 2019 şi în contextul în care nevoia de a amplifica procese democratice viabile creşte, aşa cum a arătat recentul scandal Facebook/Cambridge Analytica, scrie news.ro.

Într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, comisarul european însărcinat cu Economia numerică Mariya Gabriel a insistat ”să se dea o şansă reţelelor de socializare şi platformelor online să rezolve problema o dată pentru totdeauna”.

”Vrem ca, până la sfârşitul lui iunie, ei să se pună de acord asupra unui cod de bune practici în lupta împotriva dezinformării”, a declarat bulgara, îndemnându-le ”să devină actori responsabili”.

”Vom aştepta rezultate vizibile şi măsurabile în octombrie, iar apoi ne rezervăm dreptul de a decide, în decembrie, cu privire la oportunitatea de a avea măsuri suplimentare”, a avertizat ea.

×
Subiecte în articol: presiuni retele de socializare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close