Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a dat publicităţii, vineri, un raport din care reiese că 5,58 de milioane de persoane, cu vârsta sub 25 de ani, sunt şomere, cu 1,1% mai mult decât se înregistrau luna precedentă.
Numărul tinerilor din UE, care nu au un loc de muncă, a crescut constant, în ciuda eforturilor depuse de politicienii de la Bruxelles pentru a regresa cotele alarmiste ale acestui proces.
La începutul acestei luni, mai mulţi lideri europeni au pledat pentru implementarea urgentă de măsuri pentru a schimba în mod reversibil numărul şomerilor din rândul populaţiei tinere în următorii doi ani.
Ei nu au anunţat programe noi, dar şi-au exprimat încrederea că planurile actuale de redresare vor avea efect în viitorul apropiat.
Cancelarul german, Angela Merkel, a descris şomajul din acest segment de vârstă ca fiind "poate cea mai dificilă problemă cu care se confruntă Europa".
De curând, Forumul Economic Mondial (WEF) avertiza că un eventual eşec în diminuarea şomajului ar determina o creştere a criminalităţii, o înrăutăţire a situaţiei sociale şi implicit, o recuperare economică mult mai dificilă.
Agenţia de statistică europeană a mai informat că rata întreagă a şomajului a ajuns la cota de 12.1 procente, cu 19.3 milioane de oameni aflaţi în prezent în această situaţie.
Cele mai grav afectate state sunt în continuare Grecia, cu 27,3% rată a şomajului şi Spania, cu 26,7 %.
Europa încă se confruntă cu o criză economică care a erupt la începutul anului 2008, lăsând milioane de oameni fără un loc de muncă.
Multe guverne au fost nevoite să adopte măsuri de austeritate şi au impus reforme economice dure, care au dus la proteste de amploare în majoritatea ţărilor europene.